Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der regnes med at 25 Albin Express både stiller til start. PR-foto.
Kapsejlads
Spækhugger-klassen fylder 50 år næste år. PR-foto.

Spækhuggere og Albin Express-klasserne inviteres til DM i Aarhus

Aarhus Sejlklub inviterer bådklasserne Albin Express og Spækhuggere til at dyste om Danmarksmesterskabet på Aarhus Bugten. DM'et finder sted til august, hvor Express-klassen kan fejre 40 års fødselsdag.

Af Maria Ravn Jürgensen |

DM finder sted fra torsdag den 22. august til lørdag den 24. august for Spækhuggere, og for Albin Express fra fredag den 23. til lørdag den 24. august.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter bliver det centrale omdrejningspunkt for stævnet. De gode faciliteter ved Sejlsportscentret gør det muligt at afvikle stævnet, så alt er meget tæt på sejlerne.

Bådene kommer til at ligge samlet ved 'Bryggen', hvor der efter dagens sejladser bliver god mulighed for at få en snak over en moleøl, om 'hvorfor man ikke lige vandt sejladsen', lyder det fra arrangørerne.

Nye sejlere på vej

Albin Express fejrer i år 40 års fødselsdag. I alle årene er der blevet sejlet kapsejlads på højt plan, specielt i Sverige, men i de senere år har klassen også udviklet sig i Danmark - specielt i Aarhusområdet, hvor der nu er 8-10 både hjemmehørende.

Spækhuggerklassen, som til næste år bliver 50 år, er nu den største bådklasse i Aarhus Lystbådehavn. Rigtig mange unge mennesker har kastet sig over Spækhuggeren, og mange ældre både er blevet renoveret, så de i dag fremstår som nye.

Arrangørerne håber, at de mange nye unge sejlere vil kaste sig ud i at deltage i DM og opleve glæden ved at sejle kapsejlads.

Aarhus Sejlklub regner med, at der deltager cirka 25 både i hver klasse.

Tilmelding sker her.

content-loader
content-loader
content-loader