Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Phantom 42 foreningen har blandt andet været på sommertur til skærgården. Foto: Yachtforeningen Phantom 42.
Kort Nyt
Yachtforeningen Phantom 42 samlet til sommertræf på Flakfortet. Foto: Yachtforeningen Phantom 42.

Jordomsejleren Phantom 42 stadig efterstragtet - sejlerne mødtes på Boat Show

Yachtforeningen Phantom 42 holdt igen generalforsamling på bådudstillingen i Fredericia. Det er blevet en tradition nu gennem 10 år, at hvert andet år holdes generalforsamling på bådudstillingen i Jylland og hvert andet år på Sjælland. Sejlerne mødes også til træf i havnene.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Bådudstillingen i Fredericia er netop slut, men undervejs på udstillingen mødtes Yachtforeningen Phantom 42 for at holde generalforsamling.

Ved at mødes i Fredericia er der god mulighed for at medlemmer fra hele landet deltager, når de nu alligevel er til bådudstilling. Deltagerne spiser sammen i restauranten og afholder generalforsamlingen samtidig.

- Det er dejligt at der fortsat er god opbakning blandt Phantom 42 ejere til at holde liv i vores forening, udtaler Lars Jensen fra foreningen.

- Ud over generalforsamlingen mødes sejlerne også ind i mellem til træf om sommeren, så der er mulighed for at 'sparke dæk' og fortælle røverhistorier og se nye installationer. Smarte måder at installere ankerspil eller en idé til hvordan targabøjlen skal laves for at få et rent cockpit ved at flytte løjbommen derop, fortæller han.

Phantom til langtur

Sommertræf er som regel sidste weekend i august, men det har også enkelte gange været afholdt forårstræf.

Foreningen giver også en god indgang for nye ejere af Phantom 42, ligesom formanden modtager opkald fra potentielle købere. 

- Fx var to familier på besøg i formandens båd i sommers, da de var interesseret i de to Phantomer som ligger ude i Østen. Den ene er nu solgt og sejler videre med nye ejere, oplyser Lars Jensen.

Der er pt. ikke mange Phantomer til salg. Der blev solgt nogle stykker sidste år. 

- Det er dejligt at vores både fortsat er eftertragtede og kendt som sikre og gode skibe. De fleste både der sælges er til sejlere som har en langturssejler i maven, mens de også fortsat sælges til sejlere som har nok i at sejle rundt i Norden, afslutter Lars Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader