Gå til hoved-indhold
Phantom 42 er en stærk stabil båd. Der findes 56 af bådtypen, de første fra Sjælland vejede 11,5 ton og de sidst byggede fra Jylland kun 10 ton.Tur
Phantom 42 er en stærk stabil båd. Der findes 56 af bådtypen.

Phantom 42 - en oplagt jordomsejlerbåd

Tursejlerne holder i år sommertræf i Vedbæk Havn. Et træf, der bruges til erfaringsudveksling, Phantom 42 er en oplagt jordomsejlerbåd. fortæller formand Lars Jensen.

Af Troels Lykke |

Yachtforeningen Phantom 42 holdt igen i år generalforsamling i forbindelse med bådmessen i Fredericia.

Hermed er der god mulighed for at medlemmer fra hele landet kan møde hinanden. Der var således besætninger lige fra Rungsted til Struer.

I alt 21 skippere var mødt til generalforsamlingen og da det ikke var muligt at sidde samlet i restauranten blev lånt et lokale for at få ordnet det formelle.

Mødes i Vedbæk

Det blev blandt andet besluttet at næste års sommertræf bliver i Vedbæk havn. Tidligere træf har gået til blandt andet Flakfortet, Rødvig, Dragør, Anholt og Kerteminde.

- Ved at holde foreningen stærkt kørende skabes et forum blandt Phantom sejlere, hvor der kan ske erfaringsudveksling og nye ejere har et sted at henvende sig med specifikke spørgsmål. Formanden får også en del henvendelser fra potentielle købere, som søger råd og vejledning, fortæller formand for klubben, Lars Jensen fra Rungsted.

Vibeke Svenningsen holdt foredrag

I år holdt et af en af klubbens medlemmer foredrag om at starte som langturssejler. 34-årige Vibeke Svenningsen holdt foredraget "En lille prik på Verdenskortet" om at forfølge drømmen om jordomsejling, selvom man ikke har erfaring fra langturssejlads.

- En del Phantom'er bliver også solgt netop til dette, da skibet har opnået ry som en stabil, pålidelig og stærk båd, forklarer Lars Jensen. 

Phantom 42-sejlerne mødtes på Boat Show i Fredericia. Foto: Lars Jensen

Båden er vældig søsikker og god til tursejlads. Den er designet af Elvstrøm/Kjærulff. I 1983 købte selvbyggere tegningerne af Elvstrøm/Kjærulff

content-loader
content-loader
content-loader