Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tom Bøjland blev den samlede vinder af stævnet. Foto: Thomas Paasch.

A-Cat-sejlere tog hul på sæsonen i Kastrup med nyt grej og systemer

I weekenden den 4.-5. maj deltog A-Cat-sejlere for første gang i Polyester Cup, som bliver arrangeret af Kastrup Sejlklub. Stævnet bød på kæntringer, bogstaver på resultatlisten og Tom Bøjland som samlet vinder i et stærkt felt.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Da man lørdag morgen trådte ud af huset og så snefnuggene hvirvle gennem luften, virkede det umiddelbart forkert at efterlade den varme dyne til fordel for en våddragt og en tur på sundet.

Men flere af A-Cat'erne havde rodet med nye systemer og udstyr i løbet af vinteren, så det var nu, det skulle testes, om alt virkede som forventet, og om teori og praksis hang sammen, fortæller Thomas Paasch.

Fysisk krævende

Vinden var frisk fra en nordvestlig retning, som i løbet af første sejlads drejede lidt mere over i nord. Ikke alle nåede dog første start på grund af trængsel i slæbestedet.

Det var heller ikke alle, der sejlede den rigtige vej rundt på banen, og det var ikke alles nye grej eller systemer, der virkede efter hensigten. Men blandt dem, der holdt ud i fire sejladser, var sejlerne enige om, at fysikken også bar præg af, at det var årets første stævne.

Thomas Paasch førte efter førstedagen.

Kæntringer ved høj fart

Søndag startede lige så koldt, som lørdagen havde gjort, men lidt sol og blå himmel fandt dog også vej til Kastrup.

Vinden var gået i vest, så der var fladt vand og skiftende vind ud for Kastrup Havn. Tom Bøjland åbnede ballet med en førsteplads, men det var Lars Schrøder, der trak det længste strå, og vandt de efterfølgende tre sejladser.

Lars havde dog en del DNF og DNS'ere på resultatlisten, så det rakte ikke til en topplacering.

Thomas Paasch endte som dagens badedyr med hele tre kæntringer, hvoraf en var et nose dive med 25 knob. Paasch endte på en samlet andenplads foran Peter Boldsen, og Tom Bøjland løb med den samlede sejr.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites