Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En-dags-stævnet var præget af ustabilt vejr med byger. Foto: Mikkel-foto.
Kapsejlads
Foto: Mikkel-foto.

Wayfarer-besætninger kom på prøve til stævne i Middelfart

Wayfarer-klassen indledte traditionen tro kapsejladssæsonen med éndagsstævne i Middelfart lørdag den 4. maj. 14 sejlere stillede til start, hvor vejret viste sig fra en ustabil side med springende vind, hvor flere besætninger kom på prøve. Niels Alslev og Anders Pjetursson fra Farum sejrede suverænt.

Af Maria Ravn Jürgensen |

14 joller fra både Jylland, Fyn og Sjælland havde fundet vej til Middelfart, selvom morgenen bød på kulde, snevejr og glatte veje.

Vejret viste sig dagen igennem fra sin mest alsidige, men noget kolde side, men bød også på sol, skyer og byger samt en vind, der varierede både i retning og ikke mindst styrke, fortæller wayfarer-sejler Christian Milert.

Sejlere kom på prøve

I forbindelse med bygerne øgede vinden flere gange til over 10 m/s, hvilket satte flere af besætningerne på alvorlig prøve. Flere måtte en tur rundt og en enkelt gast endte i baljen, da fødderne smuttede ud af hængestropperne.

Der blev i løbet af dagen gennemført otte sejladser med 25-30 minutters varighed på en op-ned-bane i indsejlingen til Gamborg Fjord.

De meget varierende forhold var svære at læse for langt de fleste af besætningerne, og mange oplevede placeringer i begge ender af feltet.

Suveræn sejr

Klart bedst i de varierende forhold var Niels Alslev og Anders Pjetursson fra Farum Sejlklub, der allerede tidligt på sæsonen viste storform og med særdeles solid sejlads vandt stævnet suverænt foran Christian Milert og Kim Fremlev på 2. pladsen.

Mogens Just og Marc Dullum tog tredjepladsen.

Efter sejladserne diskede Middelfart Sejlklub op med ild i pejsen, øl og svensk pølseret til en flok meget trætte, men glade sejlere. 

Stævnet oplevede for tredje år i træk en vækst i antallet af deltagere. 

Næste stævne for Wayfarer-sejlerne er Sjællands Mesterskabet, der sejles på Furesøen den 15. og 16. juni.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites