Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er (selvfølgelig) ikke Saugmann, der er i problemer her.

Med to førstepladser ved 505-VM slutter Saugmann på 14. plads.

Så er 505 jollernes VM 2019 Fremantle i Australien slut. Set med danske briller blev det ikke den store succes, efter grejnedbrud. Amerikanske San Francisco-sejlere, der er vant til hårdt vejr, dominerede VM.

Af Troels Lykke |

Den eneste danske deltager, Jan Saugmann, som havde teamet op med en lokal sejler, Marcus Cooper fra Adelaide, havde igennem de indledende seks sejladser ud af ti, problemer med forskelligt udstyr, som enten ikke fungerede eller gik i stykker undervejs.

Fx gik en winchblok til et spilerskøde og i en anden sejlads kunne masten ikke rykke frem i toppen, så Saugmann og Cooper sejlede utroligt langsomt i en letvinds-sejlads.

- Vi havde derfor ryggen mod muren, gående ind til de sidste to dages fire sejladser. Heldigvis var kvoten af materielle problemer opbrugt, og det blev til to sejre, en 11 og en 13. plads, som betød at vi rykkede markant frem i klassementet til en samlet 14. plads, forklarer den tidligere dobbelte verdensmester Jan Saugmann til minbaad.dk.

San Francisco-sejlere dominerede VM

Det blev et San Francisco domineret stævne med hele podiet bestående af sejlere derfra, som også ses på resultatlisten

Vinder Mike Martin/Adam Lowry, toer Mike Holt/Carl Smith og treer Parker Shin/Eric Anderson.

- Det lader til at kunne betale sig at træne i 20 knob dagligt, når det er de forhold man bliver budt i Fremantle, siger Saugmann.

Saumann havde en stor reklame for Bojsen-Møller Sails i sin spiler.

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites