Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blæser godt i Fremantle, men der har også været let vind, forklarer Saugmann. Det er ikke ham på billedet. Foto: Christophe Favreau

Saugmann ramt af grejnedbrud ved VM i 505 i Fremantle

Eneste dansker ved 505-VM down under er den tidligere dobbelte verdensmester Jan Saugmann, som efter to dages sejlads er på en sløj 23. plads. Vi taler her med ham.

Af Troels Lykke |

Den 52-årige rorsmand Jan Saugmann vandt VM i 505 i 2007 og 2012, men det ser ikke ud til at han vinder VM i år i Fremantle.

Han og den australske gast Marcus Cooper ligger nemlig på en 23. plads lige nu ved 505 VM i Fremantle.

 Det er ikke gået så godt med grejet, selvom den australske båd er under et år gammel.

Jolle ikke testet i hård vind før VM

- Det er faktisk jollens alder der er problemet, for den er ikke blevet testet i hårdt vejr før VM, så båden er nærmest faldet fra hinanden. Vi har haft mekaniske problemer med en winch-blok til et spilerskøde, der ikke virkede og en rig vi ikke har kunne fået langt nok frem i toppen, vi manglede 20 centimeter i toppen. Der var let luft og masten var indstillet til 10 m/sek., forklarer Jan Saugmann, da vi taler med ham torsdag eftermiddag.

6. plads i dag - kunne have vundet

- Men i dag lavede vi en 6. plads, selvom vi lå nummer 30 ved første mærke, og vi skulle have vundet sejladsen, for vi havde super god fart i båden, siger Jan Saugmann, der har taget nye Bøjsen-Møller Sails med til Fremantle, hvor duoen sejler med AUS 9209 i sejlet.

94 joller stiller op ved VM down under. Når der er VM i Europa plejer der at være næsten dobbelt så mange både.

- Men faktisk er 94 joller ved det her VM, et ret godt antal i Australien, siger Saugmann fra Fremantle, der er syv timer foran danmarks tidszone.

Top 3 ved VM i 505

1 Mike Martin & Adam Lowry
2 Wolfgang Hunger & Holger Jess
3 Howie Hamlin & Jeff Nelson.

23. Saugmann & Cooper

Se hele resultatlisten

Jan Saugmann kæmper lige nu i Australien. 505-VM slutter på mandag. Foto: FB

Ungdomsindsats udløser Klubudviklingspris til Snekkersten Skotterup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub modtager Dansk Sejlunions Klubudvikingspris 2019. På få år har klubben skabt et fantastisk sejlermiljø for børn og unge, hvor tæt samarbejde med naboklubber og kommune er vigtige elementer. 

 

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites