Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blæser godt i Fremantle, men der har også været let vind, forklarer Saugmann. Det er ikke ham på billedet. Foto: Christophe Favreau

Saugmann ramt af grejnedbrud ved VM i 505 i Fremantle

Eneste dansker ved 505-VM down under er den tidligere dobbelte verdensmester Jan Saugmann, som efter to dages sejlads er på en sløj 23. plads. Vi taler her med ham.

Af Troels Lykke |

Den 52-årige rorsmand Jan Saugmann vandt VM i 505 i 2007 og 2012, men det ser ikke ud til at han vinder VM i år i Fremantle.

Han og den australske gast Marcus Cooper ligger nemlig på en 23. plads lige nu ved 505 VM i Fremantle.

 Det er ikke gået så godt med grejet, selvom den australske båd er under et år gammel.

Jolle ikke testet i hård vind før VM

- Det er faktisk jollens alder der er problemet, for den er ikke blevet testet i hårdt vejr før VM, så båden er nærmest faldet fra hinanden. Vi har haft mekaniske problemer med en winch-blok til et spilerskøde, der ikke virkede og en rig vi ikke har kunne fået langt nok frem i toppen, vi manglede 20 centimeter i toppen. Der var let luft og masten var indstillet til 10 m/sek., forklarer Jan Saugmann, da vi taler med ham torsdag eftermiddag.

6. plads i dag - kunne have vundet

- Men i dag lavede vi en 6. plads, selvom vi lå nummer 30 ved første mærke, og vi skulle have vundet sejladsen, for vi havde super god fart i båden, siger Jan Saugmann, der har taget nye Bøjsen-Møller Sails med til Fremantle, hvor duoen sejler med AUS 9209 i sejlet.

94 joller stiller op ved VM down under. Når der er VM i Europa plejer der at være næsten dobbelt så mange både.

- Men faktisk er 94 joller ved det her VM, et ret godt antal i Australien, siger Saugmann fra Fremantle, der er syv timer foran danmarks tidszone.

Top 3 ved VM i 505

1 Mike Martin & Adam Lowry
2 Wolfgang Hunger & Holger Jess
3 Howie Hamlin & Jeff Nelson.

23. Saugmann & Cooper

Se hele resultatlisten

Jan Saugmann kæmper lige nu i Australien. 505-VM slutter på mandag. Foto: FB

content-loader
content-loader
content-loader