Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
U12 holdet fra Faaborg Sejlklub bestod af Holdkaptajn Noah Bløcher, Sille Bang Pedersen, Marius Lindekilde og Gustav Jessen. Klik ude i siden og se foto af de danske mestre fra Egå Sejlklub. Foto: Faaborg Sejlklub
Kapsejlads
De danske mestre fra Egå Sejlklub, ses her med den toneangivende sejler Magnus Heegaard. Foto: Egå Sejlklub

Egå-sejlere vandt hold-DM i Optimistjolle - Faaborg vinder for U12

Faaborg vinder U12 Danmarksmesterskab i Holdsejlads på hjemmebane. Her en rapport fra den fynske sejlklub

Af Troels lykke |

Dansk Sejlunion havde valgt Faaborg Sejlklub som arrangør af Danmarksmesterskabet for Holdsejlads i Optimistjolle.

Og det var den absolutte elite af Danske Sejlklubber som mødtes i Faaborg, og alle stillede med deres bedste holdsejlere i Optimistjolle klassen.

Egå Sejlklub vandt Hold-DM for andet år i træk. Sølvmedaljer gik til Sletten Bådeklub, mens bronze gik til Lillebælt Drenge (mixet hold fra Skærbæk og Fredericia)

Sådan er holdsejlads

Holdsejlads er, i forhold til almindelig kapsejlads en meget taktisk sport, hvor 2 hold af fire både dyster mod hinanden, og hvor det ikke alene er de første over mållinjen som vinder, men hvor kombinationer af målgange mellem holdene kan betyde vinder kombinationer, selvom det modsatte hold har første båd i mål.

Sejladsen stiller derfor store krav til børnenes overblik og pointforståelse, da de konstant må have opmærksomhed på og forsøge at påvirke egne, og holdkammeraternes placeringer på banen og i mål.

“For Faaborg Sejlkub var dette et super flot arrangement og med et U12 Danmarksskab hentet til byen, faktisk for andet år i træk, må vi også være meget stolte at resultatet for egne sejlere,” udtaler Formand for Faaborg sejlklub Jakob Frost.

Mange taktiske beslutninger

“Dels er holdsejlads ekstremt taktisk med mange og hurtige beslutninger og dommere direkte på vandet, hvilket stiller krav til både deltagere og arrangører. Sejladsplanen med 120 sejladser til afvikling gennem en weekend viser tydeligt hvor krævende dette format er” slutter formanden.

Faaborg/Team Fyn havde 3 hold til start blandt de 16 startende hold, men det var de yngste, blandt holdene nemlig U12 holdet der gjorde det bedst og tog U12 danmarksmesterskabet efter weekendens sejladser.

U12 holdet bestod af Holdkaptajn Noah Bløcher, Sille Bang Pedersen, Marius Lindekilde og Gustav Jessen.

I den samlede serie blev Faaborgs U12 hold nummer 5, og de øvrige hold, Fyn 1 nummer 10 og Fyn 2 nummer 16.

Det var som før nævnt, Egå sejlklub der kunne tage hjem fra weekenden i Faaborg med Danmarksmesterskabet i holdsejlads for sejlerene over 12 og i mix klassen.

Mere information om Faaborg sejlklub på; www.faaborg-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader