Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Egå-holdet gik ubesejret gennem de indledende runder men blev slået af Faaborg 2:0 i de afsluttede finaler og blev således holdet som tog sølv til mesterskabet med Team Lillebælt på bronzepladsen.

Faaborg Sejlklub vinder hold-DM i Optimistjolle på hjemmebane

Holdsejlerne fra Faaborg Sejlklub, der vandt guld, blev Noah Bløcher, Sille Bang Pedersen, Asta Pontoppidan og Gustav Jessen. Dansk Sejlunion havde valgt Faaborg Sejlklub som arrangør af Danmarksmesterskabet for Holdsejlads i Optimistjolle for femte år i træk.

Af Troels Lykke |

Faaborgs Mixhold og Fynkredsens U12 optimistjollehold vandt Danmarksmesterskabet, da Faaborg Fjord og havn i weekenden var indtaget af den danske optimistjolleelite.

Dansk Sejlunion havde valgt Faaborg Sejlklub som arrangør af Danmarksmesterskabet for holdsejlads i Optimistjolle for femte år i træk og klubben skuffede ikke.

Det var eliten af danske sejlklubber, som mødtes i Faaborg, og alle stillede med deres bedste sejlere i Optimistjolle klassen.

Holdsejlads er, i forhold til almindelig kapsejlads en meget taktisk sport, hvor 2 hold af fire både dyster mod hinanden, og hvor det ikke alene er de første over mållinjen som vinder, men hvor kombinationer af målgange mellem holdene kan betyde vinderkombinationer, selvom det modsatte hold har første båd i mål, fortæller Faaborg Sejlklub i en pressemeddelelse.

Sejladsen stiller derfor store krav til børnenes overblik og pointforståelse, da de konstant må have opmærksomhed på og forsøge at påvirke egne, og holdkammeraternes placeringer på banen og i mål.

Faaborg stillede med tre hold

Faaborg/Team Fyn havde 3 hold blandt de 11 startende hold, og både de yngste, og de ældste. Det fynske U12 holdet gjorde tog U12 danmarksmesterskabet.

Men også det samlede danmarksmesterskab og mix titlen gik til Faaborgs førstehold efter weekendens sejladser. Danmarksmester i holdsejlads 2022 blev således Faaborgs Noah Bløcher, Sille Bang Pedersen, Asta Pontoppidan og Gustav Jessen.

Stolt klubformand

“For Faaborg Sejlkub var dette et super flot arrangement og med et danmarksmesterskab i holdsejlads hentet til byen, må vi også være meget stolte at resultatet for egne sejlere” udtaler Formand for Faaborg sejlklub Erik Andersen.

“Dels er holdsejlads ekstremt taktisk med mange og hurtige beslutninger og dommere direkte på vandet, hvilket stiller krav til både deltagere og arrangører. Sejladsplanen med hele 85 gennemførte sejladser under de vanskelige forhold denne weekend viser tydeligt hvor krævende dette format er” slutter formanden.

Weekendens varierende vejr var en udfordring for både arrangøren Faaborg Sejlklub, og sejlerene der blev udsat for både meget lette vindforhold og for megen vind til at gennemføre sejladser lørdag formiddag.

Egå Sejlklubvandt indtil finalen

Egå-holdet som ellers gik ubesejret gennem de indledende runder blev holdet som måtte se sig slået af Faaborg 2:0 i de afsluttede finaler og blev således holdet som tog sølv til mesterskabet med Team Lillebælt på bronzepladsen.

content-loader
content-loader
content-loader