Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev sejlet tæt ved årets Flæske Cup. Foto: Ole Krongård

Landsholdssejler André Højen var bedst ved Finnjollernes Flæske Cup

Tre ud af fire prikker sikrede André Højen Christiansen titlen som vinder af årets Flæske Cup i Veddelev. Ti nye sejlere fik Finnjolle-debut ved stævnet, der blev afsluttet med flæskestegssandwich.

Af Sara Sulkjær |

Et stærkt felt med 30 Finnjoller var på startlinjen, da Veddelev Strand Bådelaug den 5. oktober lagde yderbredning til Finnjolleklassens traditionsrige Flæske Cup.

Alting flaskede sig denne lørdag for sejlere og arrangør, hvor de fine rammer i Veddelev blev forskønnet af efterårssolen og fine vindforhold.

Stævnet fik tilmed hæftet ‘international’, idet klassen havde besøg af to gode venner fra Malmø, Peter Overup og Stefan Sandahl.

OK-sejlere til start

Trods det fornemme gæstebesøg kunne ingen fravriste den danske landsholdssejler André Højen Christiansen sejren i dagens første sejlads, der blev gennemført i 8 m/s vind fra østlige retninger.

Det gav fri pump på lænserne og sjove planeture - noget, som Højen udnyttede til fulde, dog blot med kort afstand til Martin Mikkelsen og Michael Staal på anden- og tredjepladsen.

Selvom flere nye sejlere havde sat kursen mod Veddelev, blev der ikke registreret kæntringer - dét på trods af, at stævnet for ti af sejlerne var deres første i Finnjollen.

Garvede folk fra OK-klassen var blandt andet på besøg, og de fandt sig hurtigt til rette i Finnjollen. For andre var det en af deres første kapsejladsoplevelser i en jolle.

- Bagefter var de glade for, at de havde kastet sig ud i det. Og de vil have mere, skriver Finnjolleklassen på sin hjemmeside.

Højen vandt til sidst

I anden sejlads var vinden ligeledes kraftig nok til fri pump på den første lænser, men banelederen valgte klogt at tage fri pump væk til den anden lænser. Også denne sejlads blev vundet af André Højen, men igen med begrænset forspring til Peter Overup fra Malmø og Michael Staal.

Tredje gang blev til gengæld lykkens gang for Højens konkurrenter. I en aftagende vind styrede Martin Mikkelsen banen rundt og satte sig sikkert på førstepladsen.

Inden fjerde sejlads aftog vinden yderligere til 3-4 m/s, hvorfor der begyndte at opstå farlige vindhuller rundt om på banen, som det naturligvis gjaldt om at sejle udenom.

- Peter Nielsen fra den lokale klub viste god fart og stort overblik og førte sejladsen indtil kort før mål, hvor han måtte se tre joller glide forbi i et meget tæt opløb, forklarer den danske jolleklasse.

André Højen Christensen kunne dermed tage sejren, én bådslængde foran Michael Staal, Jens Kristian Andersen og Peter Nielsen.

Kurs mod flæskesteg

Efter målgang startede dagens vigtigste sejlads, nemlig sejladsen mod havn, hvor flæskestegen ventede. Humøret var tårnhøjt ovenpå de fine sejladser, som blev sejlet fair og ordentligt af deltagerne.

I klubhuset var der disket op med fadøl, mens flæskestegen viste sig at blive serveret som samlesæt i form af flæskestegssandwich.

Foruden maden kunne sejlerne glæde sig over fine sponsorpræmier, som blev givet til de deltagere, der havde længst hjem - det var sejlere fra Aarhus, Vejle og Middelfart.

Resultaterne for top-6:

1. André Højen Christensen, VSB, 9 point

2. Michael Staal, Dragør Sejlklub, 16 point

3. Martin Mikkelsen, Middelfart Sejlklub, 20 point

4. Peter Overup, Malmø, 22 point

5. Stefan Sandahl, Malmø, 24 point

6. Jan Peetz, Dragør Sejlklub, 28 point

Se de samlede resultater fra Flæske Cup her

content-loader
content-loader
content-loader