Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ses her med deres træner Jena Mai Hansen. Foto: Sailing Energy
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

VM-bronze i 49erFX til Baad og Thusgaard efter modstanderne kæntrede på stribe

Bronzemedaljen til de to Aarhus-sejlere blev sikret i et højdramatrisk Medal Race, hvor både tyske Lutz/Beucke og OL-mestrene Grael/Kunze kæntrede i finaledagens kraftige vindforhold ud for Auckland, New Zealand.

Af Troels lykke |

Fantastisk præstation på sidstedagen ved VM, da Ida Marie Baad og Marie Thusgaard hentede 23 point(!) over tre sejladser - og til sidst sikrede sig VM-Bbronze.

Medaljen til de to Aarhus-sejlere blev sikret i et højdramatrisk Medal Race, hvor både tyske Lutz/Beucke og OL-mestrene Grael/Kunze kæntrede i finaledagens kraftige vindforhold ud for Auckland, New Zealand.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har altid været formidable i blæsevejr - det viste de igen i dag ved at holde sig fremme gennem hele finaleræset - og frem for alt undgå kæntringer, fortæller Dansk Sejlunion på facebook.

2. plads i Medal Race

Danskerne krydsede målstregen som 2'er i Medal Race - det var nok til at overhale både tyskerne plus norske Næss/Rønningen og de new zealandske eks-verdensmestre Maloney/Meech.

Forinden havde Ida og Marie lavet forarbejdet med en 7'er og en 8'er i dagens to fleetsejladser før Medal Race - hvilket lukkede en stor del af hullet op til de foranliggende.

Vi var nervøse

Ida Marie Baad og Marie Thusgaards reaktion, lyder i dag.

- Det er ikke til at fatte. Vi er SÅ glade. Med to sejladser plus finale sejladsen var der meget på spil i dag. Hold kæft hvor var vi nervøse før finalen. Vi havde mulighed for at nå bronze, men også for at blive nummer syv. Det blæste vildt meget og bølgerne var vilde, så det gjorde stresniveauet ekstra højt. Heldigvis lykkedes vi med at tage det nogenlunde roligt og fik med nød og næppe, og en del dybe indåndinger, kæmpet os helt op på podiet. Juhuu!

Vandt VM-sølv i 2014

Det er anden gang i karrieren, at Ida og Marie kommer på podiet ved VM. Første gang var i 2014, hvor de vandt sølv.

Samtidig er VM-bronzen en kæmpe succesoplevelse efter en sæson, hvor de hele tre gange er sluttet på den frustrerende 4. plads.

Også Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby sluttede fremragende af ved VM med en 4'er og en 2'er i de to fleetsejladser.

Det var feltets næstbedste score - og løftede dem op på en samlet 11. plads. Men desværre lige præcis en enkelt placering fra Medal Race.

VM-SLUTSTILLING - 49erFX 
https://49er.org/event/2019-world-championship/…

Warrer og Precht sluttede på en 9. plads. Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader