Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Truende tordensky sendte feltet i havn torsdag eftermiddag, forklarer Jacob Palm. Foto: Jacob Palm

Guldpokal 2. sejlads for Folkebådene: Brødrene Palm forklarer - tordensky aflyste 3. sejlads

Jacob og Flemming Palm fra Kerteminde Sejlklub forklarer her om 2. sejlads i guldpokalen i Aarhus, hvor en tysker var i front efter torsdagens sejlads. Race commitee valgte at sende os ind efter én sejlads pga en tordensky på vej mod os, fortæller Jacob Palm.

Af Troels lykke |

Jacob Palm forklarer til minbaad.dk om 2. sejlads i Aarhus torsdag ved Guldpokal for 54 både. Kl 14.16 fredag var 3. sejlads sejlet. Og brite er i front:

Første opkryds:  God vind, store søer lige i snuden på styrbod halse. På Alpi kom vi ringe fra start, og valgte ret alene at trodse søerne for at søge ud til en sky på bb fløj, også i håber om en venstredrejning som DMI havde lovet.

Bagbord fløj gav både tryk og venstredrejning, og gav os en god gevinst i forhold til feltet. 

Dog måtte vi give slæk på skøderne for vi lå et godt stykke over layline.
Rundede topmærket som syv, og var meget tilfredse.

Andet opkryds var præget af bugtens skiftende vind. SWE 1328(Cederblad) læste banen bedst og sejlede sig fra en femte til klart først. Alpi rundede som 8.

Sidste platlæns blev til en halvvind undervejs, og da baneledelsen ikke kunne nå at flytte mållinjen, kunne vi holde linjen op uden at vende. Derfor ændrede sidste runde ikke meget.

Lange baner

Der er 1,8 sømil fra gate til topmærke, og det giver nogle lange sejladser.

Race commitee valgte at sende os ind efter én sejlads pga en tordensky på vej mod os.

Tyske, svenske og briter er stabile i top

Det er bemærkelsesværdigt at tre stabilt sejlende udlændinge (GER, SWE, GBR) ligger i toppen efter to sejladser, mens alle andre har sejlet elevator.

Vi håber på lidt mere vind end prognoserne siger, så vi kan få gennemført mindst fem sejladser.

Søren Kabell Nissen er med os, og han er både ung og god, fortæller en smilende Jacob Palm, der sejler i båden Alpi fra 1984, med Doyle-sejl på og en John Mast fra 2016.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader