Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var stikprøvekontrol af Folkebåde, der blev vejet. Foto: Troels Lykke

Guldpokal i Folkebåd: Kæstel lagde hårdt ud med førsteplads - var heldig før målstregen

Hellerup-sejleren Søren Kæstel med gasterne Erik Andersen og Alex Lindegaard kom godt fra start blandt 54 Folkebåde, der sejler frem til lørdag i Aarhus. Lige før målstregen faldt vinden og drejede 40 grader og så vandt Kæstel første sejlads.

Af Troels lykke |

Der er liv og glade dage for Folkebåds-sejlerne lige nu i Aarhus, hvor Sejlklubben Bugten holder Guldpokal-sejlads for 54 Folkebåde, hvor der er deltagere fra Sverige, Estland, England, Tyskland og Danmark.

Sejlerne nyder godt af Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor sejlerne spiser morgenmad og nyder øl efter sejladserne.

Vi ringede i dag til Søren Kæstel, da vi kunne se på resultatlisten, at det var gået godt i første sejlads. Hellerup-holdet vandt foran en tysker og Per Jørgensen fra Kolding på en 3. plads.

Der blev sejlet med vind i sydøstlig retning og der var strøm på banen.

Der gik kuk i vinden

- Det er altid godt at starte med en førsteplads. Men det var først 30 meter før mål at vi kom foran, det gik kuk i vinden. Vi var ellers langt efter de første 4 både. Så faldt vinden fra 6 m/sek. til ingenting, men der var var stadig høje bølger, men vi lå længst til luv og der kom vinden først. Og der kom en 40 graders vinddrejning, som vi fik fordel af, kort tid efter sprang vinden tilbage med fuld styrke. Det er typisk for Aarhusbugten med de kæmpe vindhuller, forklarer Søren Kæstel til minbaad.dk.

Op til 3 timer for én sejlads

Vinder han Guldpokalen er det femte gang det sker. I dag torsdag skal der sejles to sejladser og det er lange baner på 10 sømil. Fredag sejles to, og endelig sejles der en sejlads på lørdag.

- Det tager op mod 2-3 timer på en op-ned-bane, fortæller Kæstel., der sejler i en ældre Folkebåd fra 1983 med træoverbygning. Han har en helt ny John Mast på i aluminium.

content-loader
content-loader
content-loader