Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerskolerne stiller op mod den mangedobbelte verdensmester Claus Høj Jensen, der sejler med unge, trimmede gaster, der kan hænge solen sort. PR-foto
Kapsejlads
Foruden en række ligastævner er det nordiske mesterskab i Sverige på programmet for H-bådssejlerne. Foto: H-båds Ligaen

Elever fra sejlerskoler vælger H-båden - flere til start ved weekendens ligastævne

Sejlerskoler landet over har taget H-båden til sig som deres foretrukne skolebåd. Det mærkes i H-båds Ligaen, hvor nye sejlere gør deres indtog, blandt andet ved årets første stævne i Gilleleje.

Af Sara Sulkjær |

Når de danske H-bådssejlere i den kommende weekend skyder ligasæsonen i gang, bliver det med flere helt nye sejlere i de 23 deltagende både.

En fornyet interesse for klassen, der er skabt gennem de mange sejlerskoler, der landet over anvender H-båden som skolebåd. Senest er det sejlklubberne i Vedbæk, Juelsminde og Gilleleje, der har skrevet under på købet af H-både til deres elever.

Elever bliver dygtige sejlere

Allerede nu ses resultaterne. Bådene har sikret større felter til de lokale aftenmatcher, eksempelvis i Aalborg. For et par år siden investerede klubbens sejlerskole i to H-både, og i dag kan nordjyderne præsentere et felt på hele ni H-både ved den ugentlige aftenmatch.

Den øgede konkurrence ved de lokale sejladser er ikke blot med til at sikre miljøet på landets havne. Også niveauet blandt sejlerne i H-båds Ligaen højnes.

For selvom de nye sejlere ikke har tilbragt utallige år med skøder og fald i hånden, kan de være med i toppen. Flere dygtige, aarhusianske skippere har således haft tidligere sejlerskoleelever med i cockpittet - og sågar taget præmier med hjem. 

Fem ligastævner venter

Om tidligere elever endnu engang skal på podiet ved weekendens første ligastævne i Gilleleje afsløres søndag, hvorefter fire yderligere stævner venter. 

Her må sejlerne først sætte kursen mod Egå i juni, mens et sammenlagt ligastævne og danmarksmesterskab afholdes i Struer. 

I efteråret er det Aarhus og Brejning, der får æren af at byde ligasejlerne velkomne. Sejlere, der desuden kan se frem til et VM i hollandske Medemblik til august.

Læs mere om H-båds Ligaen her.

content-loader
content-loader
content-loader