Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderne: Fra venstre Rasmus Jørgen Andresen, Frederik Dahl Hansen og Claus Høj Jensen. Foto: Anja Dahl Jensen

Høj Jensen sætter syv førstepladser ind i Gilleleje i H-båds Liga

Lørdag satte Claus Høj Jensen og gaster 3, 1, 3, 12 og 1 ind, mens der søndag var rent bord med fem førstepladser. Banerne var kortere end H-båds-feltet er vant til. - Den, der kom først til mærket, vandt sejladsen, der var kun én vej, og banen tog blot 36 minutter, forklarer Claus Høj Jensen.

Af Troels lykke |

Sejlmageren Claus Høj Jensen lagde godt fra start i H-bådsklassen. Han og trioen vandt helt suverænt i Gilleleje.

Lørdag var der cirka seks m/sek. vind fra nordvest og masser af strøm, og her skulle man bare ind under land i kraftig modstrøm, forklarer H-båds klubbens formand Henrik Toft, da vi talte med ham før, han tog ud på banen, hvor 23 H-både igen skulle kæmpe.

- Lørdag var der kun ét spor op ad banen, og det var venstre side, der talte, her skulle man ind for at få mindre modstrøm på kryds, dommeren Hønse gjorde det godt. Også Gilleleje Sejlklub har gjort det godt i weekenden, forklarer Henrik Toft, der efter lørdagens sejladser selv lå på en 8. plads, mens Claus Høj Jensen, Rasmus Jørgen Andresen og Rasmus Dahl Hansen førte foran Claus Hovgaard fra Vejle og Thomas Sennels fra Aarhus Sejlklub.

Lokale holdt fest i bunden

Helt i bunden lå fire lokale Gilleleje-hold i klubbåde, men det gik ikke ud over deres humør.

- De har holdt en fest i stævnet, hvor de har lært meget af bådene, der kom ude fra, fortæller Henrik Toft, der er gast for Morten Nielsen fra Roskilde Sejlklub.

Går efter 10. DM-guld i træk 

Claus Høj Jensen, der i år går efter sit 10. DM-guld i træk i Struer og 7. VM-guld i Holland, havde en flyvende søndag, hvor farten var virkelig høj i vind mellem 7 og 10 m/sek.

- Søndag skulle man også ind under kysten for at undgå en modstrøm på mellem en halv og en hel knob. Vi startede lidt nede af linjen og gik efter at have helt fri vind. Da vi blev nummer 12 i en sejlads i går (søndag), var det fordi, vi blev pakket ned i starten, og med så korte baner på mellem 30 og 36 minutter kunne man stort set ikke ændre på resultatet. Den, der kom først til første mærke, vandt typisk. Når du kommer op og sætter spileren på op-ned-banen, så var du væk i medstrømmen ved topmærket, forklarer 48-årige Claus Høj Jensen.

Nummer to i stævnet blev Claus Hovgaard fra Vejle, mens Poul Jensen fra Thisted tog en tredjeplads foran Mads Korsgaard og Henrik Toft. Der var dog indkommet protester kl. 16, så resultaterne er ikke officielle endnu.

content-loader
content-loader
content-loader