Gå til hoved-indhold
25 H-bådssejlere indtager i weekenden Køge Bugt. Foto: H-båds LigaenKapsejlads
25 H-båds-hold indtager i weekenden Køge Bugt. Foto: H-båds Ligaen

Svenske topsejlere udfordrer Claus Høj Jensen i H-båds Ligaen

To kompetente sejlere fra nabolandet har meldt deres ankomst til weekendens Pantaenius Cup. Dermed er der lagt op til tæt kamp mellem den ofte suveræne Høj Jensen og svenskerne.

Af Sara Sulkjær |

Tidligere verdensmester i H-båden og topsejler i Expressklassen, svenske Henrik Edman, sætter i weekenden kurs mod Vallensbæk og Pantaenius Cup, der sejles som en del af den danske H-båds Liga.  

En sejler, der om nogen kan true den otte-dobbelte danske mester Claus Høj Jensen, der gentagne gange er gået sejrrigt ud af klassens stævner. 

Et mini-VM

Også Henrik Jorhov, en anden svensk topsejler, kan give Høj Jensen og de øvrige danskere problemer.

I mange år har Jorhov sejlet H-båden, mens han desuden er en inkarneret Starbådssejler med en olympisk kampagne i bagagen. 

- Om vi kan få et mini-VM i Vallensbæk i den kommende weekend, hvor vi kan se styrkeforholdet mellem danskerne og svenskerne, afhænger af vejret, forklarer Ricky Hansen fra H-båds Ligaen i en pressemeddelelse. 

Bliver det sejlads i let luft, som det var tilfældet under det sidste stævne i Struer, venter der i stedet de 25 tilmeldte både et lotterispil, hvor sejren mere eller mindre vil falde tilfældigt.

Håbet er derfor stabil, frisk luft på Køge Bugt weekenden igennem. 

L23 og Int. 806 deltager også

Det samme håb deler L23- og Int. 806-sejlerne, der ligeledes tager del i Pantaenius Cup. Foruden sejlerne vil en række nysgerrige sandsynligvis også kunne ses på havnen. 

Lørdag indbyder Vallensbæk Havn, som flere andre havne landet over, nemlig til Havnens Dag, hvor interesserede kan få en forsmag på sejlerlivets glæder. 

Læs mere om Pantaenius Cup her

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites