Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr

WaterWorld - ny indenbords el-motorer der lader op undervejs

De elektriske bådmotorer fra hollandske WaterWorld har meget at byde på. Bl. a. kan de lægge strøm tilbage på batteriet, når man sejler for sejl, fortæller importør, Henry Thomsen fra Solbaaden.dk i Aarhus.

Af Troels lykke |

Mange sejlere drømmer om at erstatte dieselmotoren med en elektrisk af slagsen.

Tanken om lydløs sejlads ind og ud af havn, minimalt vedligehold og høj driftssikkerhed tiltaler rigtig mange. Men prisen har i en del tilfælde været en stopklods.

Høj effektivitet - lav pris

Det er der nu råd for. Hollandske WaterWorld introducerer en serie indenbordsmotorer, der både er helt up-to-date med teknik og performance, og samtidig holder en pris, der er et pænt stykke under, hvad man ellers har skullet give for tilsvarende elektriske motorer.

“Vores motorer erstatter enhver dieselmotor op til 20-25 HK”, fortæller CEO Marcel Schaap fra WaterWorld.

"Og vi har udviklet dem på basis af kendt og afprøvet teknologi, hvilket har gjort, at vi både kan holde en lav pris på motorerne, og samtidig tilbyde kunderne høj effektivitet og sikkerhed. Og så er de stille, rene og nemme at montere", tilføjer Marcel Schaap.

Ingen støj, ingen lugt, ingen udstødning

I Danmark forhandles WaterWorld-motorerne af solbaaden.dk i Aarhus, som i forvejen sælger elektriske motorer fra tyske Torqeedo og østrigske Kräutler.

Her fortæller indehaver Henry Thomsen:

- WaterWorld er et rigtig godt alternativ, hvis man vil skifte sin indenbords dieselmotor ud. De monteres nemt på det eksisterende fundament, og man slipper af med køleslanger og filtre, for de elektriske motorer er luftkølede og i øvrigt helt vedligeholdelsesfrie. Man får et herligt, rent motor-rum og slipper af med støj, lugt og udstødning. Ligesom vinterklargøringen fremover begrænser sig til at sikre, at batterierne er ladet op, forklarer han.

Få strøm på batteriet, mens du sejler 

Han fortsætter:

- WaterWorld har opdateret teknikken i forhold til flere af de andre marine-el-motorer på markedet. F. eks. leveres de som standard med et farvedisplay, der kan læses i dagslys og som giver alle relevante oplysninger om forbrug, omdrejningstal, batteristatus mm. Ved at sammenbygge selve motoren med den elektroniske kontrolboks giver det også højere driftssikkerhed og færre kabler i motor-rummet. 

Og endelig er Waterworld motorerne født med muligheden for hydroregenerering, altså at motoren kan lægge strøm tilbage på batterierne når man sejler for sejl. Det skal man ellers op i meget dyrere motorer for at få. 

Hydroregenereringen er naturligvis rettet mod sejlbåde, men derudover er motorerne lige så velegnede til motorbåde. 

Starter ved 32.450 kr.

De nye motorer fra WaterWorld fås i 3 størrelser: 4 kW, 7,5 kW og 10 kW. De kører alle 48 V og er  derfor velegnede til gør-det-selv-installation.

De leveres komplet med justérbart monteringsbeslag, indbygget controller, display, gashåndtag, kabelsæt samt manual og monteringsvejledning.

Priserne inkl. moms starter ved kr. 32.450,-, og ved bestilling inden 1. februar 2020 tilbyder solbaaden.dk yderligere en 10% introduktionsrabat, så prisen for 4 kW motoren bliver under 30.000,-

Se video: vimeo.com/375261786

content-loader
content-loader
content-loader