Gå til hoved-indhold
Cruise-motorernes teknologi og hardware er nu omplantet til de nye pod-motorer, som tilbyder høj ydelse og vedligeholdelsesfri driftUdstyr
Cruise-motorernes teknologi og hardware er nu omplantet til de nye pod-motorer, som tilbyder høj ydelse og vedligeholdelsesfri drift. PR-foto

Nye lydløse pod-motorer fra Torqeedo til sejlbåde

Den tyske elmotor-producent Torqeedo kommer nu med tre fastmonterede pod-motorer, som har interesse for mellemstore og store sejlbåde.

 

Af Lone Thorup |

Ved udelukkende at fokusere på bådmotorer og ved at satse benhårdt på produktudvikling og strategiske samarbejder med førende bådproducenter har Torqeedo udviklet et produktprogram, der dækker behovene helt fra den letteste kajak til kraftfulde speedbåde og sejlbåde op til 10 tons.

FP-serien - effektive pod-motorer uden støj, os og forurening

Et af de nyeste skud på Torqeedos produktstamme er 3 fastmonterede pod-motorer, som i særlig grad vil have interesse for mellemstore og store sejlbåde.

Og de tre motorer er udviklet direkte fra den særdeles udbredte og velafprøvede Cruise-serie af påhængsmotorer, som igennem de sidste 5 år har været Torqeedos allerstørste salgssucces.

- Cruise-motorernes teknologi og hardware er nu omplantet til de nye pod-motorer, som tilbyder høj ydelse og vedligeholdelsesfri drift, men fremfor alt ingen støj, udstødning og forurening, fortæller Henry Thomsen fra www.Solbaaden.dk i Ry ved Silkeborg.

Diskrete - og særdeles kraftfulde

Firmaet solbaaden.dk i Ry sælger Torqeedos produkter, og firmaets indehaver, Henry Thomsen, fortæller:

- Pod-motorerne er effektive og diskrete. De monteres nemt under bunden på båden, og så sidder de ellers der og sørger for stabil, lydløs fremdrift. Og udover fraværet af støj og forurening har elmotorerne også en anden vigtig egenskab: De reagerer med det samme med fuld kraft. Allerede fra første omdrejning har de fuldt moment, så de skarpe manøvrer er meget nemmere at lave med en elmotor under bunden.

Podmotorerne har en slank, strømlinet form, og hvis man oven i købet benytter foldepropel, vil man få absolut minimal gene af motoren under sejlads for sejl.

Fås fra under 25.000 kr

De tre udgaver af pod-motoren hedder Cruise FP 2.0, Cruise FP 4.0 og Cruise FP 10.0.

Cruise FP 2.0 matcher i fremdriftskraft en 5 HK motor, og den koster 23.600 kr. inkl moms. Dens driftsspænding er 24 V, som enten kan leveres af et 24 V lithium-batteri eller 2 stk. 12 V batterier.

Cruise FP 4.0 er et 48 V system, og den matcher i fremdrift en 10 HK motor. Prisen i Danmark er 26.600 kr. inkl. moms.

Den kraftfulde storebror, Cruise FP 10.0, kører også på 48 V, den matcher mindst en 20 HK forbrændingsmotor, og er således velegnet til rigtig store sejlbåde. Den koster 59.600 kr inkl. moms.

- Til alle tre motorer  kan der fås forskellige batteri-løsninger. Hvis vægten skal holdes nede samtidig med, at man har god performance, vil Torqeedos lithium-batterier være den rigtige løsning. De er dyre, men også langtidsholdbare med høj ydelse. Hvis vægten ikke er noget problem, kan man komme langt med gode AGM-batterier. Det beregner vi gerne den bedste løsning på i det enkelte tilfælde, forklarer Henry Thomsen og forsikrer, at samlede løsninger fås fra under 30.000 kr. med Cruise 2.0.

 

Alle Torqeedos motorer er 100% vandtætte og korrosionsbeskyttede, også til lang tids ophold i saltvand. Pressefoto.

 

Snurrende påhængsmotor, giver en skarpere manøvre. Pressefoto.

content-loader
content-loader
content-loader