Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lars Hendriksen var taktiker for Pieter Heerema fra Holland. Her er båden i front i sidste sejlads. Foto: Fremantle Sailing Club

Hendriksen: Sygdom før VM kostede måske medaljer ved Drage-VM

Vi nåede slet ikke at sejle og træne inden første sejlads af VM. Danskeren sluttede på samlet 5. plads efter 2. plads i sidste VM-dyst. Sidste beretning fra Fremantle, Australien. Tyrkisk hold vandt.

 

Af Troels Lykke |

Lars Hendriksen forklarer til minbaad.dk fra VM's 10. og sidste sejlads i Drage, hvor hurtigt tyrkisk hold vandt samlet med to britiske både lige efter:

Igen i dag havde vi champangnesejlads ved sidste sejlads af VM.

Vi havde ingen chance for at komme i top-tre, medmindre at nogle af favoritterne lavede en tyvstart. Det skete ikke. Når søbrisen "The doctor" er slået igennem, er vinden ret konstant, og venstrekanten betaler sig.

Men dommeren havde i dag lavet en linje med stor styrbord fordel, altså ved dommerskibet.

Så vi valgte at starte 1/3  fra dommerskibet for at udnytte linjefordelen uden helt at give fordelen til venstre til alle vores konkurrenter, der lokket af den store fordel startede tæt på dommerskibet.

Kvalte luv både efter start

Vi fik en fin start og kvalte et par både til luv ud af starten. Både fart og højde var god på styrbord, så vi lå rigtigt fint, da vi nærmede os styrbord-bagbord-layline.

Vi slog og gik foran alle, der kom ind på styrbord og ender med at runde proppen som første båd med TUR 1212 lige efter os. På lænseren bommede vi hurtigt for at udnytte de lidt større bølger, der er ude til venstre.

Verdensmestrene 2019: Andy Beadsworth, Ali Tezdiker og Simon Fry.

Rundede som etter

Vi rundede også gaten som nummer ét og stadig med TUR 1212 lige i hælene. Desværre havde vi ikke helt fart/højde til at kunne følge med TUR 1212 på det næste opkryds.

Vi havde ham ellers lige "på hoften", men om det var tryk eller en lille rummer, han fik, ved jeg stadig ikke. Under alle omstændighedder måtte vi gå bag ham, da vi vendte lige inden layline og kom til topmærket som nummer to. 

Se video fra mærkerundingen med hollandsk og tyrisk båd - (optaget af OK- og Drage-sejler Lars Stenfeldt)

Den placering holdt vi i mål, og det rækker til, at vi samlet ender på en 5. plads her til VM. Det er ikke en dårlig placering, men heller ikke det, som vi havde håbet på.

Dét har vi lært af VM

Den lektie, vi har lært her, er, at vi kom for sent til at "falde til" Der var udfordringer med tidsforskellen, og vi nåede slet ikke at sejle/træne inden første sejlads af VM.

Med lidt mere tid inden tror jeg, at vi havde fået skudt båden bedre ind til de lidt specielle forhold, der er her med The Freemantle Doctor.

Specielt når det blæste mest, kom vi til kort. I morgen (i dag, red.) skal båden pakkes, og på fredag bliver den pakket ind i en container, og så er vi på vej hjem. Tak herfra til alle der har fulgt med, fortæller Lars Hendriksen fra Rungsted.

Se resultatlisten.

Gordon Ingate på 91 år og Lars Hendriksen, th.. - Gordon er en legende i sejlsport - han sejlede Drage første gang i 1945. Han har sejlet alt muligt - Drage, Etchels, 5.5. Han har sejler mod Ole Berndsen, Åge Birk og Paul Elvstrøm og var gode venner med dem alle. Foto: Lars Stenfeldt 

content-loader
content-loader
content-loader