Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fire MAN 20V 28/33 D-motorer driver hurtigfærgen frem. Foto: Bornholmslinjen

Bornholmerfærge påsejler sejlbåd - én sejler i vandet

Fredag formiddag kolliderede hurtigfærgen Express 1 og en polsk sejlbåd nær den danske ferieø. Sejler måtte reddes op af Østersøen.

Af Sara Sulkjær |

En af verdens største hurtigfærger, Express 1, der sejler mellem Rønne og Ystad, skød fredag en så god fart, at det ikke lykkedes at undvige en polsk sejlbåd tre kilometer fra Rønne Havn.

Klokken 10.45, kort efter at færgen havde kastet fortøjningerne på Bornholm, kolliderede de to fartøjer på Østersøen.

Redderi berørt af uheldet

De tolv lystfiskere, der befandt sig ombord på sejlbåden, kunne dermed se, hvordan den 112 meter lange færge, der fuldt lastet kan sejle 36 knob, kom alt for tæt på deres fritidsbåd.

Èn af de ombordværende blev skubbet i vandet, mens de øvrige havde held til at holde sig ombord under sammenstødet:

– Det er altid noget, man bliver meget berørt af, når der er den her type af hændelser, fortæller Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, til Bornholms Tidende.

Sejler på sygehus

Den overbordfaldne blev efterfølgende reddet op af vandet og bragt til sygehuset på Bornholm, hvor det tilsyneladende kan konstateres, at han slipper skadesfri fra ulykken.

Det er endnu uvist, hvad der var årsag til uheldet.

Kilde: Bornholms Tidende

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites