Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det tog Marie Gendron mange år at bygge sin 21 fods MiniTransat 650er. Foto: Breschi / Mini Transat La BoulangÃre 2019
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Sådan ser den førende båd, Tanguy Bouroullec fra proto-klassen.

Ung kvinde helt fremme i selvbygger under Mini-Transat for 87 solo-sejlere over Atlanten

Den 27-årige franske komposit-ingeniør og solo-sejler, Marie Gendron, er på en 5. plads i prototypen og har 369 sømil til 1. etape på Gran Canaria, efter 6 døgns sejlads. Hun har selv bygget sin båd i kulfiber for få penge, da hun var studerende.

Af Troels lykke |

87 solo-både kæmper lige nu i Mini-Transat på 6. døgn. Kursen er mod Las Palmas på Gran Canaria, efter starten gik i lørdags i La Rochelle, Frankrig.

2. etape går mod Martinique. En tur på i alt 4.050 sømil. 

Bådene må ikke være længere end 6,5 meter og bådene er delt op i serie og prototype. 

I serie skal må der fx ikke bruges kulfibersejl eller være svingkøl eller foils og meget andet, mens der i proto-klassen er frit spil.

Og netop i prototypen befinder den 27-årige Marie Gendron, der ifølge MiniTransats hjemmeside byggede sin egen båd, for at spare penge, forklarer seilmagasinet.no.

Og det går godt for Marie Gendron, der efter seks døgn, er på en 5. plads og er hurtigste kvinde i feltet. I 2012 startede hun med at bygge sin egen båd og det tog hende fem år at blive færdig.

Båden blev et projekt under ingeniørhøjskolen IUT polytechnic i Nantes. Bådens linjer er fra den kendte båddesigner Guillaume Verdier.

8 kvinder i serieklassen

I den store serie-klasse, der tæller 65 både, er der 8 kvinder med, her er bedste kvinde lige nu, Amélie Grasssi, på en 7. plads, kun 39 sømil efter førende båd.

Bedste seriebåd er 59 sømil efter de langt mere avancerede prototype-både.

Feltet forventes i mål på søndag i Las Palmas på 1. etape. Flere af bådene har sejlet 240 sømil på 24 timer, men de flade både planer også så let som ingenting. Det er Francois Jambo som er i front i sin vinderbåd fra 2017, Tanguy Bouroullec (se fotos), der foiler.

Stillingen

Placering Proto
1. Francois Jambo 286 til mål
2. Axel Trehin + 35,5 nm
3. Tanguy Bouroullec + 42,2 nm

Placering Serie
1. Ambrogio Beccaria 345 til mål
2. Felix De Navacelle + 14 nm
3. Julien Letissier + 18,4nm

content-loader
content-loader
content-loader