Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen har kun få måneders fælles erfaring i den foilende Nacra 17. Foto: Sailing Energy/Trofeo Socia Iberostar

12 danske 49er- og Nacra-besætninger sejler om EM-medaljer i Weymouth

49er-, 49erFX- og Nacra 17-sejlerne mødes til årets europamesterskab i England. Flere danskere er til start, herunder Schütt og Nielsby i en helt ny 49erFX. Stævnet er samtidig afgørende for Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversens fremtid i Nacra-klassen.

Af Sara Sulkjær |

En stor del af Europas bedste jollesejlere har de seneste dage indstillet GPS'en til engelske Weymouth. Havnebyen, der har udsigt til Den Engelske Kanal, danner fra mandag rammerne om hele tre europæiske klassemesterskaber.

I 49er-klassen har fem danske besætninger taget turen til den oversøiske nabo i vest, mens yderligere tre kvindebesætninger vil være på startlinjen i 49erFX. 

- Vi er super spændte og glæder os til at sejle. Det er altid lidt mere specielt at konkurrere til et mesterskab, og det kommer helt sikkert til at blive nervepirrende. Vi har tænkt os at gøre os umage, sejle som vi har lært og tage det hele med, fortæller Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, der sejler stævnet i en spritny jolle, på Facebook.

Meget på spil i Nacra

Æren af at afholde den højteknoligiske Nacra-klasses europamesterskab er ligeledes tilfaldet Weymouth. Her er 59 dygtige teams til start, herunder også fire danske.

Mens Lübeck og Cenholt allerede har slået deres navn fast i klassen, har Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov samt Clara Møgeltoft Nielsen og Jesper Vogelius primært taget turen for at lære.  

Anderledes afgørende er stævnet derfor for den nyligt sammensatte duo med Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen. Netop deres præstation ved mesterskabet er således spået en afgørende rolle for, hvorvidt parret kan fortsætte deres jagt på en OL-plads.

Højen sejler for OL-drøm

I den modsatte ende af Europa kæmpes ligeledes om titlen som kontinentets bedste sejler. Omkring 90 Finnjollesejlere er til start ved mesterskabet i Athen, hvor der er hele fire OL-billetter på højkant. 

Også danske André Højen har meldt sin ankomst til syden, hvor han vil forsøge at jagte drengedrømmen om en plads på den olympiske startlinje. 

Læs meget mere om Højens OL-drømme i en tidligere artikel på Minbaad.dk her.

De danske EM-deltagere

49erFX:

Andrea og Johanne Schmidt

Ida Baad og Marie Thusgaard

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby

49er:

Michael Hansen og Mathias Sletten

Frederik Rask og Marcus Bay

Jonas Warrer og Jakob Precht

Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

Mads Emil Lübeck og Chris Jones

Nacra 17: 

Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen

Clara Møgeltoft Nielsen og Jesper Vogelius

Finn: 

André Højen Christiansen

content-loader
content-loader
content-loader