Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Baad og Marie Thusgaard sejlede sig torsdag op ved sæsonens åbningsstævne på Mallorca. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Anstrengte miner hos Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck, der havde en svær dag på Mallorca. Foto: Peter Brøgger

Ærgerlig dag for Rindom på Mallorca - men Ida og Marie imponerer

Torsdag blev ikke Anne-Marie Rindoms dag. Til gengæld hev 49erFX-sejlerne Ida Baad og Marie Thusgaard to prikker i land. Lærke Buhl er desuden på fjerdepladsen i RS:X.

Af Sara Sulkjær |

En 13. plads i første sejlads og en udgået i anden. Det er status for Anne-Marie Rindom efter dagens sejladser i guldfeltet ved Trofeo Princesa Sofia, hvor hun hidtil har været suveræn. 

Fire prikker i de fire første sejladser blev stævneindledningen for danskeren, der takket være de flotte placeringer holder fast i den samlede førsteplads trods en ærgerlig torsdag.

19 point har Rindom således ned til sin evige konkurrent på andenpladsen, Marit Bouwmeester, mens amerikanske Erika Reineke på den sidste podieplads må hente yderligere tre point for at nå guldet.

Ida og Marie nær podiet

Et podie, som Ida Baad og Marie Thusgaard efter torsdagens sejladser ligeledes har indenfor rækkevidde. Det skriver Sejlerlandsholdet.

Aarhus-parret stod for dagens danskersucces, da de i 49erFX'ernes guldfelt sejlede en flot serie på 1-5-1 i dagens ti sekundmeter, hvilket sikrer dem en øjeblikket sjetteplads.

- Det er specielt, at ligegyldigt hvor mange gange vi sejler i blæsevejr, så bliver jeg ved med at være bange. Under sejladserne i dag hyperventilerede jeg omkring tre-fire gange i et par sekunder. Det er bare vildt at sejle 49erfx i blæsevejr, skriver Ida Baad på Facebook.

Sejleren valgte at trykke ekstra i trapezen, for dermed at øge farten og balancen i båden. Det lykkedes, og danskerne har nu blot 11 point til top-3.

Længere til medaljerne er der i herrernes 49er, hvor Jonas Warrer og Jakob Precht er eneste danske båd i guldfeltet. En 22. plads ligger duoen på efter en 21-3-16-serie torsdag.

Blandet dag i Nacra'en

Heller ikke Lin Cenholt og CP Lübeck havde vinden med sig i dagens sejladser. Med en 6-19-24-serie dropper sejlerne ned på en samlet 13. plads.

Bedre gik det for nydannede Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen, der takket være placeringer som nummer 10, 5 og 20 rykker frem som 23'er samlet.

Det blev samtidig sejlerparrets sidste sejladser på Mallorca i denne omgang. Grundet hjemlige og forlængst planlagte pligter forlader sejlerparret stævnet inden fredagens sejladser. 

Her vil Dannebrog til gengæld blive vist frem af windsurfer Lærke Buhl, der har fået en flot sæsonstart på den spanske ø. Med to niendepladser torsdag overnatter Buhl på fjerdeplads med 13 point til podiet.

Danskerne ved Trofeo Princesa Sofia Cup:

49er (108 både):
22: Jonas Warrer og Jakob Precht

32: Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl

67: Michael Hansen og Mathias Sletten

87: Frederik Rask og Marcus Bay

90: Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

49erFX (66 både):
6: Ida Marie Baad og Marie Thusgaard

14: Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby

34: Johanne og Andrea Schmidt

Finn (86 både):
22: André Højen Christiansen

Laser (187 både):
65: Christian Rost

184: Georg Lauritsen

Laser Radial (118 både):
1: Anne-Marie Rindom

22: Anna Munch

95: Michala Høeg Norsell

Nacra 17 (59 både):
13: Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

23: Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen

42: Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

48: Josephine Frederiksen og Christian Justesen

55: Clara Møgeltoft Nielsen og Jesper Vogelius

RS:X Women (49 både):
4: Lærke Buhl-Hansen

Se hele resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader