Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foruden WOW-stævnet i København deltog danske sejlerkvinder i fjor ved Womens Sailing Champions League. Trods opbakning har arrangørerne dog besluttet af aflyse årets mesterskab for i stedet at afholde stævnet hvert andet år. Foto: Frederik Sivertsen

Australske sejlere forventes til start ved kvindestævne i København

Sejlerkvinder fra den anden side af jorden kommer formodentlig til Sundby, når Copenhagen WOW Sailing Event sejles for anden gang til september. I år får 21 teams mulighed for at deltage efter venteliste i 2018. Tilmeldingen er åben.

Af Sara Sulkjær |

En pragtfuld beliggenhed, en smittende stemning og erfarne såvel som uerfarne sejlere fra ind- og udland. Cocktailen, der i september 2018 gjorde det første WOW Sailing Event til en sand succeshistorie.

Nu føjes endnu et kapitel til historien, når 2019-udgaven af sejladsen løber af stablen den 21.-22. september.

Wildcard til Australien og Portugal

Josefine Boel Rasmussen og Henriette Koch, der var med til at søsætte det danske WOW-netværk, er sammen med Sundby Sejlforening endnu engang trukket i arbejdstøjet for at stable kvinde-eventen på benene.

Med Bjarke Ingels ’Maritime Ungdomshus’ som base er lokation og udsigt atter enestående, ligesom Sundby er placeret så centralt, at udenlandske gæster nemt kan kommw til og fra stævnet.

Noget, som flere internationale besætninger sidste år benyttede sig af. Derfor har arrangørerne i år besluttet at sende et wildcard til Australien og Portugal, således at WOW-konceptet kan bredes yderligere:
 
- Sidste års WOW Sailing Event var en stor succes med en fantastisk stemning og diversitet i de deltagende besætninger. I år er stævnet udvidet med flere teams, så vi kan få endnu flere kvinder på vandet, forklarer Henriette Koch i en pressemeddelelse.

Nye danske besætninger skal med

Over fem hold fra hele Europa måtte sidste år se deres navn skrevet på ventelisten. Derfor kan hele 21 teams i år stille til start i Sundby. 

Pladser, der ikke blot skal tilfalde de udenlandske sejlere. 

Således har arrangørerne besluttet at sætte et loft på tre besætninger fra hver enkelt af de deltagende, udenlandske nationer, hvorefter håbet er, at flere af de nye kvindebesætninger herhjemme får chancen for at sikre sig et startnummer:

- WOW har med den store aktivitet og efterspørgsel vist sin berettigelse, og det er en fornøjelse at mærke, hvordan sejlerkvinderne over hele landet rører på sig, understreger Josefine Boel Rasmussen.

Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet og kan foretages her.

content-loader
content-loader
content-loader