Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bøjer og andre afmærkninger vises på de internetbaserede søkort. Foto: Eniro

Gratis søkort fra Eniro er nu tilgængelige online

På firmaets svenske hjemmeside samt på krak.dk kan danske og udenlandske gæstesejlere finde kortene, der kan skabe overblik over de danske farvande og være en hjælp til ruteplanlægning. De online søkort bør ikke anvendes til navigation.

Af Sara Sulkjær |

Mens danskerne svømmer i gratis navigationsmidler på landjorden, har det hidtil været mere end vanskeligt for sejlerne at finde tilsvarende, omkostningsfrie tilbud til søs.

Det ændres nu, efter at Geodatastyrelsen og virksomheden Eniro tilbage i marts indgik en aftale om, at den svenske virksomhed ganske lovligt kunne vise danske søkortdata på internettet.

Eniro udregner længder

En aftale, der knap to måneder senere er blevet til virkelighed. Således kan danske sejlere samt besøgende fra udlandet uden at hive dankortet frem fra lommen gratis anvende dataene på Eniros svenske hjemmeside og på krak.dk.

Selvom kortene ikke bør anvendes til navigation, kan de give sejleren en fin oversigt over de danske farvande, ligesom dataene med fordel kan benyttes i forbindelse med planlægningen af kommende sejlture.

Med funktionen 'Mål' er det blandt andet muligt at optegne længere distancer med flere waypoints, hvorefter Eniro udregner rutens længde i sømil.

Ønske fra sejlerne

I forvejen kan sejlerne i svenske, norske og finske farvande anvende de gratis søkort online. Et tilbud, der ligeledes har været længe ventet på dansk grund:

- Med denne aftale får særligt lystsejlere et onlineværktøj, hvor de uden betaling kan orientere sig om de danske farvande forud for sejladsen. Det, ved vi, har været et længe næret ønske fra sejlerne, fortalte direktør i Geodatastyrelsen, Pia Dahl Højgaard, i forbindelse med nyhedens offentliggørelse.

Se de gratis søkort over danske farvande her.

Opdateret tirsdag den 14. maj kl. 14.31 med oplysninger om krak.dk.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites