Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Eniro viser nu danske søkort online helt gratis - efter aftale med Geodatastyrelsen

Fremover kan det svenske firma Eniro vise danske søkortdata digitalt, da det netop har indgået en aftale med Geodatastyrelsen. Det betyder, at lystsejlere i fremtiden kan se søkort digitalt helt gratis.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Førhen har det kun været muligt at benytte sig af den online søkortløsning i de norske, svenske og finske farvande, men efter aftalens indgåen omfatter den online søkortløsning også farvandet omkring Danmark.

Det skriver gst.dk.

Et længe ventet ønske

- Vi er glade for aftalen med Eniro og ser frem til, at vores søkortdata bliver gjort digitalt tilgængelige for alle forud for sejladssæsonen 2019, siger direktør i Geodatastyrelsen, Pia Dahl Højgaard.

- Med denne aftale får særligt lystsejlere et onlineværktøj, hvor de uden betaling kan orientere sig om de danske farvande forud for sejladsen. Det, ved vi, har været et længe næret ønske fra sejlerne, udtaler hun.

Geodatastyrelsen ændrede tidligere på året licensbetingelserne for kommerciel anvendelse af søkortdata, og indtil videre har otte virksomheder indgået den nye aftale med styrelsen.

Kortløsningen vil været tilgængelig for sejladssæsonen 2019.

Fakta

  • Eniro er den ottende virksomhed, som indgår ny licensaftale med Geodatastyrelsen om brug af søkortdata, og den første til at indgå tillægsaftalen, der giver mulighed for at udstille danske data i digitale kortløsninger til pc og mobile devices.
  • Virksomheder på den nye licensaftale modtager opdateringer fra Geodatastyrelsen hver 14. dag.
  • Eniro forventer, at deres digitale kortløsning omfatter danske farvande inden sejladssæsonen 2019.

Kilde: gst.dk

Ældre H-båd sprøjtes til højglans med Awlgrip-maling som superyachts bruger

Det er ingen tilfældighed, at Awlgrips GH-maling bruges til superyachts. Det er nemlig utroligt stærkt og hårdt og dermed svært at ridse. Samtidig har malingen et ekstremt UV-filter, det skinner og kræver næsten ingen vedligeholdelse. På Horsens Yachtværft får en H-båd Awlgrip i cockpit og på dæk.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites