Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Louise Brøndum Svendsen og Ingeborg G. Nielsen er nu klar til at sejle sejlklubber og andre under Dansk Sejlunion. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Louise Brøndum Svendsen og Ingeborg G. Nielsen - nye konsulenter i Dansk Sejlunion

Marie Louise Brøndum Svendsen, der kommer fra DGI og Ingeborg G. Nielsen, der har været i KDY, er ansat i Dansk Sejlunion, hvor de skal arbejde med at udvikle sejlere og klubber.

Af Troels lykke |

Dansk Sejlunions konsulentstab bliver styrket med to nye navne.

1. august havde Marie Louise Brøndum Svendsen første arbejdsdag som ny talent- og udviklingskonsulent på deltid. Hun skal blandt andet arbejde med sportsklubber, talentudvikling, træneruddannelse og med sejlunionens sports- og talentnetværk. Ligesom hun også får egne coachopgaver på vandet. Blandt andet var hun i juli cheftræner for de danske sejlere ved YSWC i Polen. 

Det fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Ansvarsområdet deler hun med talentudvikler Jan Christiansen, som hermed får frigjort tid til også at fokusere på træneropgaver i Laser-klassen, hvor Team Danmark og Salling Fondene yder støtte til en skærpet indsats.

Marie Louise Brøndum Svenden (31) er kandidat i idræt, og hun kommer fra en stilling som idrætskonsulent i DGI. Hun har haft medansvar for opbygningen af ungdoms- og talentarbejdet i Snekkersten Skotterup Sejlklub og har tidligere været ungdomsleder i Hellerup Sejlklub. Som aktiv har hun sejlet på udviklingslands- og ungdomslandsholdene - med en VM-titel i 29er (2006) som bedste resultat.

Fra KDY til Dansk Sejlunion
Ingeborg G. Nielsen er fra 15. august ansat som klubkonsulent på fuldtid. Hendes opgaver omfatter rådgivning og klubudvikling i København, Nordsjælland og på Bornholm. Samtidig får hun et stort ansvar i forhold til at fastholde unge sejlere - et erklæret fokusområde for Dansk Sejlunion - ligesom hun får en central rolle i flere af sejlunionens uddannelser.

Ingeborg G. Nielsen (44) er uddannet professionsbachelor i innovation og entreprenørskab, men kommer fra en stilling i sejlsporten - som ungdoms- og uddannelseskonsulent i Kongelig Dansk Yachtklub. Hun er selv aktiv tur- og kapsejler i alt fra vikingeskib til J/70 og Spækhugger. Som treårig sejlede hun med sine forældre fra Sydafrika til Danmark.

I stillingen som klubkonsulent træder Ingeborg ind som afløser for Nicolas Brandt Hansen, der i forsommeren stoppede i Dansk Sejlunion for at flytte til USA.

Styrker indsats for børn og unge
De to ansættelser styrker sejlunionens arbejde for at udvikle og fastholde børn og unge i sejlsporten, siger direktør Christian Lerche, Dansk Sejlunion.

"Ingeborg og Marie Louise er på hver deres måde erfarne og kendte ansigter blandt klubber og  unge sejlere, og jeg ved, at de brænder for at få flere ud på vandet. Med deres kompetencer har vi gode forudsætninger for at skabe øget sammenhæng i vores indsats over for børn og unge – uanset om det er som kapsejlere eller eventyrere," siger Christian Lerche.

Se kort video-interview med de to nye konsulenter.

content-loader
content-loader
content-loader