Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
260 Finnjoller på Øresund, hvor KDY er arrangør. Foto: Robert Deaves

Protest mod 14 Finnjoller ved Masters-VM i Skovshoved - mærke blev måske ikke rundet

260 Finnjoller er i gang på to baner. En af de to baneledere er Christian Lerche. - Desværre har vi et dumt hængeparti i dag, fordi vi er blevet gjort opmærksom på, at nogle joller formentlig har sprunget et mærke over i går, fortæller Lerche til minbaad.dk.

Af Troels lykke |

Finn World Masters, for sejlere over 40 år, slutter i dag i Skovshoved. En russer er i front. Bedste dansker er Otto Strandvig på en 12. plads, viser resultatlisten.

Vi har i dag talt med den internationale baneleder, Christian Lerche, der til dagligt er direktør i Dansk Sejlunion, men lige nu gælder det Finnjolle-sejlads.

Modstrøm hjalp til clear line

Om sejladsen forklarer Lerche om en kæmpe startlinje, hvor modstrøm har hjulpet til.

- Vi har delt de 260 joller i to fleets, som sejler på en trapezbane. Det vil sige vi har cirka 130 joller på den 800 m lange startlinje ad gangen. Det er selvfølgelig en kæmpe udfordring. Strømmen har hjulpet os meget i flere af starterne, så vi har kunnet kalde clear line. Men de få starter, hvor strømmen er løbet mod vinden, har vi haft kaos med mange udsættelser og omstarter. 

Hvordan er sejladserne ellers foregået?

- Jeg synes vi har fået nogle helt enestående flotte sejladser i gennem. De er klart, at så mange joller udgør et helt enestående syn på Øresund. Det bliver ikke meget smukkere. Der er joller overalt. 

Om vejret siger Christian Lerche.

- Vejrudsigten ramte helt præcis torsdag. Vi ventede i land et par timer mens vestenvinden blev til vindstille og der efter middag kom en god vind igennem fra sydøst. 5-7 sekundmeter fra sydøst og dejligt solskin.

14 joller rundede måske ikke mærke

- Desværre har vi et dumt hængeparti i dag, fordi vi er blevet gjort opmærksom på, at nogle joller formentlig har sprunget et mærke over i går. De er angiveligt sejlet direkte fra gaten på inner loop til topmærket på outer loop. Vi har derfor lagt protest mod 14 både. Det kommer juryen til at se på i dag, forklarer Christian Lerche.

content-loader
content-loader
content-loader