Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Senere undersøgelser viser, at kaptajnen forsøgte at bakke skibet ud, efter det var gået på grund, selvom han havde ordre på at lade være. Foto: Troels Lykke

Kun én ud af syv var ædru da skib gik på grund ud for Helsinborg

Der må have lugtet af sprut i kahytten, da fragtskibet, Baltic Carrier gik på grund den 24. september lidt nord for Helsingborg.

Af Troels lykke |

Efterforskningen har vist, at både den russiske kaptajn og det meste af besætningen var beruset. Nu er kaptajnen blandt andet tiltalt for grov fuldskab til søs.

Da fragtskibet gik på grund, var kaptajnen alene på kommandobroen. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Kaptajnen var faldet i søvn

Kaptajnen var faldet i søvn, og sømanden, der skulle holde udkig, havde fået tilladelse til at gå på toilettet af kaptajnen, da skibet gik på grund.

Den russiske kaptajn nægter dog, at alkohol skulle være årsagen til, at han faldt i søvn. Der er blevet taget alkoholprøver på den 45-årige kaptajn, og de fortæller noget ganske andet - nemlig at kaptajnen var påvirket af alkohol.

Kystvagten tog også prøver på skibets resterende besætning, og her var resultatet, at kun én ud af syv sømænd ombord på fragtskibet var ædru. Det var ellers forbudt at indtage alkohol på skibet.

Kilde. sn.dk (læs mere)

content-loader
content-loader
content-loader