Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Baad og Marie Thusgaard havde god fart i båden, da de mandag sejlede en 5-3-serie i Italien. Pigerne blev dog disket i den første sejlads. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Danske tyvstarter ved World Cup-stævne i Italien

Årets andet stævne i serien sejles i øjeblikket i Genova. Både i 49erFX- og Nacra 17-klassen blev danskere dømt for tyvstart. Let vind præger det stærkt besatte stævne.

Af Sara Sulkjær |

De danske sejlere var ivrige efter at kapsejle på World Cup'en i Genovas førstedag - lidt for ivrige, mener sejladsens dommere.

Både Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck i Nacra 17 samt 49erFX-besætningen Ida Baad og Marie Thusgaard måtte inkassere en UFD i dagens lette vindforhold:

- Det er lidt træls. Men hvis man ikke tyvstarter en gang i mellem, så er man ikke tæt nok på linjen, skriver pigerne, der med en tredjeplads i deres anden sejlads ligger samlet 30'er.

Læ startbåd drev

Anderledes ærgerlige er Cenholt og Lübeck over deres tyvstart, som de gerne så annulleret:

- Som man kan se på videoen, så driver læ startbåd en del. Vi brugte derfor en del af aftenen i protestrummet, men fik desværre ikke redress - på trods af at juryen er opmærksomme på, at læ starbåd driver det sidste minut, forklarer sejlerne på deres Facebookside.

Mere heldige var duoen ikke i dagens første sejlads. Her rundede danskerne topmærket som tredje båd, men kort efter afblæses sejladsen, hvorfor besætningen ikke drager glæde af deres flotte placering.

Den forholdsvis ukendte Nacra-besætning med Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov formåede til gengæld at sejle en flot ottendeplads i hus i dagens enlige sejlads. 

Dermed placerer sejlerne sig som bedste danskere på en øjeblikkelig 15. plads i det 45 store både Nacra-felt.

30. plads i 49er

I mændendes 49er er det ligeledes en ny besætning, der har lagt sig i spidsen blandt de danske både. 

En 29. plads i dagens sejlads betyder, at Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen kan overnatte på sejladsens 30. plads, mens landsholdssejlerne Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl ligger nummer 51.

Den erfarne Jonas Warrer og gast Jakob Precht stiller ikke til start i Genova, hvor hverken Laser- eller Finn-sejlerne var på vandet mandag.

Danske resultater fra førstedagen:

49erFX (50 både):

30: Ida Baad og Marie Thusgaard

44: Johanne og Andrea Schmidt

49: Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby (stillede ikke til start)

49er (65 både):

30: Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

51: Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl

52: Michael Hansen og Mathias Sletten

56: Frederik Rask og Marcus Bay

Nacra 17 (45 både): 

15: Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

31: Allan Nørgaard og Katja Salskov-Iversen

40: Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

Se hele resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader