Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En koncentreret Anne-Marie Rindom tog bronzen på Mallorca. Foto: Bernardi Bibiloni
Kapsejlads
Kapsejlads på stranden. Foto: Peter Homilius Hansen
Kapsejlads
Ida Baad og Marie Thusgaard nyder varmen og roen på Mallorca, inden turisterne om få uger gør deres indtog. Foto: 49erFX Ida og Marie / Facebook

Det danske sejlerlandshold finpudser formen på Mallorca - medalje til Rindom

Under varmere himmelstrøg har de danske sejlere forberedt 2019-sæsonen. Efter flere dages intensiv træning sluttede lejren med deltagelse i lokalt stævne. Endnu engang blev Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom bedste dansker.

Af Sara Sulkjær |

Med kok Frank Gehrt bag gryderne og fysisk træner Simon Stewart i spidsen for morgentræningen på land har det danske sejlerlandshold under optimale betingelser taget fat på 2019-sæsonen med en træningslejr på solrige Mallorca.

En lejr, der blev afsluttet med deltagelse i træningsstævnet Mallorca Sailing Center Trophy, hvor flere dygtige jollesejlere fra hele verden havde meldt deres ankomst. 

Rindom á point med andenpladsen

At træningsstævne netop var overskriften for kapsejladsen, ægrer de danske sejlere sig næppe over. Kun en enkelt rød-hvid kunne således stille sig på medaljeskamlen, da vinderne blev hyldet søndag.

Ikke overraskende var det bronzevinderen fra sommerens VM i Aarhus, der atter gav danskerne noget at juble over.

Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom kan således føje endnu en medalje i bronze til samlingen, efter at hun med en blandet serie sluttede á point med amerikanske Paige Railey, der dog sniger sig ind på andenpladsen. 

Fjerdeplads i Nacra

Tæt på medaljerne var Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck i Nacra 17-klassen til gengæld. Kun fem point havde danskerne til de franske bronzevindere efter en serie, der bød på en enkelt prik og en 16. plads som dårligste placering.

Også i de to 49er-klasser var der ikke overraskende flere danskere på startlinjen. Her snuppede Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby den samlede 15. plads, mens det lykkedes Ida Baad og Marie Thusgaard at slutte en smule højere i tabellen på en 13. plads: 

- Det er femte år, vi har forårsbase på Mallorca. S’Arenal føles lidt som et andet hjem. Vi kender havnen, vandet og butikkerne, skrev de to begejstrede 49er-piger inden starten på Facebook.

Warrer og Precht er tilfredse

I mændenes 49er var det endnu engang veteranen Jonas Warrer, der med sin unge gast Jakob Precht trak det længste strå blandt danskerne med en samlet ottendeplads:

- Desværre kostede en lille smule for mange fejl på dag to os et bedre resultat, men vi er tilfredse med vores fremgang, forklarer de to sejlere på Facebook.

Størstedelen af sejlerne sætter atter kurs mod Mallorca i slutningen af marts, hvor Trofeo Princesa Sofía Iberostar traditionen tro indleder jollesejlernes sæson.

Danske resultater fra træningsstævnet

Laser Radial: 
3: Anne-Marie Rindom
5: Anna Munch
33: Michala Høeg Norsell
41: Julie Erhardsen

49er:
8: Jonas Warrer / Jakob Precht
17: Mads Emil Lübeck / Nikolaj Buhl
48: Michael Hansen / Mathias Sletten
50: Frederik Rask / Marcus Bay
51: Daniel Nyborg / Sebastian Wright Olsen

49erFX:
13: Ida Baad / Marie Thusgaard
15: Anne-Julie Schütt / Iben Nielsby
42: Ronja Lundberg / Pernilla Lindnér
44: Johanne Schmidt / Andrea Schmidt 

Nacra 17: 
4: Lin Cenholt / Christian Peter Lübeck
15: Tas Saouma-Pedersen / Thias Borreskov
18: Anne-Line Langsø Thomsen / Jakob Faarvang 

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader