Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom vandt forleden Trofeo Princesa Sofia på Mallorca. Foto: Peter Brøgger

Let vind præger World Cuppen - Rindom indleder med andenplads

Endnu en ventedag var onsdag på programmet for sejlerne i Italien. Anne-Marie Rindom fik en enkelt sejlads i Laser Radial, mens Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl tog 14. plads i 49er.

Af Sara Sulkjær |

Sejlerne måtte endnu engang væbne sig med tålmodighed i italienske Genova, hvor årets andet World Cup-stævne i øjeblikket løber af stablen.

Kun tre sejladser lykkedes det at gennemføre onsdag, hvor Laser Radial-klassen for første gang kom over startlinjen. 

Blot en enkelt sejlads lykkedes det at skyde i gang i hver af de to felter. Her var danske Anne-Marie Rindom anden kvinde over linjen i sit felt, hvilket sikrer den dygtige VM-bronzevinder en samlet tredjeplads. 

Én sejlads til Lübeck og Buhl

En enkelt sejlads blev det desuden til i 49ernes blå fleet. Eneste danske besætning i dette felt, Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl, gik på land med en 14. plads i tabellen.

Kvindernes 49erFX-sejlere måtte til gengæld tilbringe en dag på landjorden, efter at de onsdag kunne glæde sig over at få gennemført én sejlads, ligeledes i den blå fleet.

En sejlads, der i den grad gik danske Ida Baad og Marie Thusgaards vej:

 - Vi sejlede rigtig hurtigt det rigtige sted hen og ender med at vinde sejladsen! Vi er mega glade og stolte, skriver pigerne, der ligger samlet 30'er, på deres Facebookside

Som det er tilfældet ved herrerne, ændrer det dog ikke den samlede stilling, da halvdelen af deltagerne endnu mangler en sejlads. 

Schütt og Nielsby lader op

For 49erFX-sejlerne Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, der ikke er til start i Italien, betyder den manglende vind samtidig, at de ikke går glip af afgørende timer på vandet forud for det kommende EM.

Sygdom inden stævnets start fik Schütt til at sætte kursen mod Danmark. En beslutning, som ifølge sejlerne selv er den rette efter en hektisk træningsperiode:

- Vi har været på farten rundt i Europa siden starten af februar, og det sætter sine spor i energien. Vi har derfor valgt at sætte fokus på genopladningen nu, sådan at vi kan sejle med den energi, vi mener, der skal til for at præstere vores bedste, forklarer sejlerne på Facebook.

Dagens sejlads i Nacra-feltet måtte afblæses grundet manglende vind.

Danskerne ved World Cup-stævnet:

49erFX (50 både):

30: Ida Baad og Marie Thusgaard

44: Johanne og Andrea Schmidt

49er (65 både):

30: Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

51: Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl

52: Michael Hansen og Mathias Sletten

56: Frederik Rask og Marcus Bay

Nacra 17 (45 både): 

15: Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

31: Allan Nørgaard og Katja Salskov-Iversen

40: Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

Laser Radial (67 både):

3: Anne-Marie Rindom

45: Anna Munch

Laser (109 både):

61: Christian Rost

Se hele resultatlisten her.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites