Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Med den nye ungdomssejlads på programmet omdømmes Vegvisir Race-weekenden til 'Shorthand Festival'. Foto: Vegvisir Race

Vegvisir Youth Race vil introducere de unge til OL's offshore-sejlads

De unge skal ombord på de doublehandede kølbåde, hvis Danmark skal være klar til OL i 2024. Det mener Vegvisir-arrangørerne, der har matchrace på programmet i august i Guldborgsund. Tyske sejlere og lokale ungdomsmedlemmer er inviteret.

Af Sara Sulkjær |

Fire unge doublehand-besætninger i fire hurtige sportsbåde. Det er kort sagt konceptet i det nye Vegvisir Youth Race, der sejles samtidig med det traditionelle Vegvisir Race

- I og med at offshore-kølbådssejlads for mixbesætninger er på OL-programmet fra 2024, kommer der til at ske noget. I Tyskland er de i fuld gang, og vi skal også op i omdrejninger i Danmark, forklarer Morten Brandt Rasmussen, der står bag Vegvisir Race, til minbaad.dk.

Bro til den traditionelle OL-satsning

Rasmussen og de fem medarrangerende sejlklubber trykker derfor på speederen, lader omdrejningstælleren stige og introducerer de unge til offshore-sejlads i kølbåde med få personer ombord. 

Et koncept, der ikke hidtil er set i Danmark, hvor de mindre og unge besætninger typisk har gjort sig i diverse jolleklasser.

Med den nye OL-klasse i 2024 lurende i horisonten er 49er- og Nacra-besætningerne dog ikke længere nok, hvis Danmark vil bevare sin stilling i toppen af det internationale sejlsportsmiljø:

- På lidt længere sigt er det en stor mulighed for at bygge bro mellem det traditionelle OL-sejlsportsmiljø og offshoresejlads. Det vil være en disciplin, vi danskere kan gøre os gældende i, mener Brandt Rasmussen. 

Endnu findes ikke en etableret sportsbådsklasse til offshore-sejlads. Derfor er arrangørerne i øjeblikket i tæt kontakt med et unavngivent, stort europæisk værft for at sikre bådene til det kommende Youth Race.

Projekt i opstartsfasen

En sejlads, der får sin dåb med en udvalgt skare på startlinjen, da det udelukkende er unge fra de fem arrangør-klubber, der kan stille til start i sejladsen.

De kommer til at sejle matchrace mod tyske ungdomssejlere fra to inviterede klubber fra nabolandet på en bane i Guldborgsund med start og mål i Nykøbing:

- Vi regnede egentlig med, at de skulle sejle hele vejen til Guldborg, men det blev for langt. Alt afhængig af vind og vejr på dagen bliver banen i stedet 4-5 sømil hver vej med en mærkerunding i den nordlige del af Guldborgsund, forklarer stævneleder for Vegvisir Race, Jørgen Bojesen.

I 2020 forventes det, at Vegvisir Youth Race udvides med en singlehand-klasse, ligesom det de kommende år er planen at åbne sejladsen for samtlige ungdomssejlere.

Vegvisir Race og Vegvisir Youth Race sejles den 15.-17. august. Inden da har du mulighed for at møde arrangørerne på Boat Show i Fredericia på stand E-4204.

content-loader
content-loader
content-loader