Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
IMOCA'en er en såkaldt udviklingsklasse, hvilket stiller øgede krav til de deltagende sejlere - og ikke mindst deres mandskab på land. Foto: Offshore Team Germany

Tyskland vil Jorden rundt med The Ocean Race - lancerer IMOCA 60 ved Kieler Woche

De gule, røde og sorte nationalfarver har fundet vej til IMOCA'ens fribord efter offentliggørelsen af den tyske kampagne i verdens største kapsejlads. Tyskerne var sidst en del af Jorden rundt-sejladsen i 2002.

Af Sara Sulkjær |

I 2002 gik kølbåden Illbruck som den første Volvo Ocean Race-deltager over stregen i Kiel. En imponerende bedrift af det tyske team, der fik de 300.000 fremmødte fans til begejstret at løfte hænderne i vejret.

Siden har tyskerne ikke haft meget at juble over i Volvo-sammenhæng. Ikke en eneste kampagne under tysk flag er siden triumfen blevet en del af kapsejladsens historie.

Med teamet Offshore Team Germanys entré i 2021/22-udgaven af sejladsen, der nu har skiftet navn til The Ocean Race, er der dog skabt nyt håb om tysk succes i en af verdens hårdeste kap-events.

Nyt udstyr

Et håb, der søsættes, hvor det hele sluttede. I Kiel, der netop dannede rammen for den tyske sejr for 17 år siden, lanceres teamets IMOCA 60 den 21. juni. 

En højteknologisk båd på foils, der for første gang bliver en del af den historiske Jorden rundt-sejlads i den kommende udgave, der skydes i gang om to år.

Dermed har de tyske sejlere mulighed for at lære den udfordrende båd, som de overtog i 2017, endnu bedre at kende samt det nye el-system og navigationsmidler, der netop er installeret på båden.  

Folk kigger

Også IMOCA'ens fribord er forandret forud for The Ocean Race-kampagnen. De tyske røde, gule og sorte nationalfarver pryder således den ellers hvide båd:

- Den ser virkelig skrap ud. Folk kommer forbi en ekstra gang og kigger, forklarede holdleder Robert Stanjek i forbindelse med beddingsturen, der foregik i England.

Deltager du i Kieler Woche, er det muligt at følge lanceringen af IMOCA 60'eren ved Kiellinie, Camp 24/7 kl. 15.00 den 21. juni.

Kilde: Offshore Team Germany

content-loader
content-loader
content-loader