Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Volvo vil fortsat være en del af sejladsen, blot i en mindre rolle, end det hidtil er set. Foto: The Ocean Race / Facebook

Volvo Ocean Race bliver til 'The Ocean Race' med to bådtyper

Med Volvos mere tilbagetrukne rolle i eventen skifter den populære jordomsejling nu navn, inden starten i 2021. Her vil to klasser VO65 og IMOCA60 være på linjen. Flere hold har allerede vist interesse. Sehested fra AkzoNobel forklarer.

Af Sara Sulkjær |

Efter to årtier som ejermand af verdens måske største kapsejlads, hidtil kendt som Volvo Ocean Race, bekendtgjorde Volvo-brandet ved udgangen af sidste sejlads, at de ikke længere ønskede at stå i spidsen for kæmpe-eventen.

Dermed forsvinder Volvo Ocean Race-navnet i hækbølgen med den seneste sejlads, mens det nært klingende 'The Ocean Race' nu er den nye betegnelse for Jorden rundt-kapløbet. 

En sejlads, der i dag ejes af en gruppe med sejlerne Richard Brisius og Johan Salén i spidsen.

VO65 og IMOCA60

Med nye kræfter ved roret følger nye tiltag. Mest bemærkelsesværdigt er, at to klasser i den næste udgave i 2021 vil være på startlinjen, modsat den ene klasse, som det førhen er set.

Som ventet udgøres en klasse af de i forvejen kendte VO65'ere. I 2018 fik netop denne onedesign-klasse flere fans til at bide negle, inden den tætte afgørelse til sidst faldt ud til Dongfengs fordel.

De højteknologiske og foilende IMOCA60'ere danner samtidig den anden del af sejladsen, der allerede har fået potientielle deltagere op af stolen: 

- Vi har allerede hold, der viser entusiasme med en stor interesse og efterspørgsler i begge klasser, forklarer arrangørerne på deres hjemmeside.

Ruten klar til sommer

Hvilken rute de interesserede hold præcist kommer til at følge i 2021, når sejladsen skydes i gang i spanske Alicante i efteråret, offentliggøres til sommer, hvor også værtsbyerne vil være på plads.

Sikkert er det dog, at sejladsen atter vil have sin afslutning i Europa i begyndelsen af sommeren 2022.

Notice of Race blev offentliggjort i december, ligesom den officielle tilmelding til én af verdens hårdeste kapsejladser er åbnet.

Kilde: The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader