Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er plads til otte VO65'ere på linjen, når starten går i 2021. Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

To teams har meldt deres ankomst til The Ocean Race 2021

To og et halvt år før starten er en fjerdedel af VO65'erne på plads i verdens største kapsejladsevent. Også de nye IMOCA'ere bliver mødt af stor interesse. Route du Rhum-vinder Meilhat håber at stille til start i klassen.

Af Sara Sulkjær |

Da Volvo Ocean Race blev til The Ocean Race, var det ikke kun det efterhånden mundrette navn, der skiftede karakter.

Også sejladsstrukturen blev ændret af de nye ejere. I 2021 sejles således rundt om Jorden i to klasser, de højteknologiske IMOCA 60'ere og i VO65'erne, der sikrede spænding til det sidste i den seneste udgave af sejladsen.

Tilsyneladende er sejlere og andre med tilknytning til sporten vilde med det nye format. Ved et event i sidste uge kom det frem, at to teams allerede har lagt billet ind i VO65-klassen, mens flere meldes på vej.

New zealandsk hold til start

Bianca Cook, der sidste år sejlede rundt om jorden med Turn the Tide on Plastic, vil stå i spidsen for et new zealandsk hold. Sammen med Tony Rae, der har hele seks udgaver af sejladsen på CV'et, herunder to sejre, har Cook siden sidste års afslutning i Haag arbejdet på at stable et VO65-hold på benene. 

Også manden bag Turn the Tide on Plastic-kampagnen, Paulo Mirpuri, vil have en VO65'er på linjen, når starten traditionen tro går i Alicante i 2021. 

- Vores intention er at bygge en kampagne omkring VO65-båden for at bringe vores budskab om bæredygtighed hele vejen rundt om jorden, forklarer Mirpuri, der desuden overvejer at søsætte endnu en kampagne i IMOCA-klassen, til theoceanrace.com.

Stort mål for Route du Rhum-vinder

Netop IMOCA'ernes indtog i sejladsen har vakt opmærksomhed. Ni nye IMOCA 60'ere bliver i øjeblikket bygget over hele verden, hvoraf flere forberedes som projektor til The Ocean Race. 

Det er noget, der vækker begejstring hos flere af de dygtigste sejlere. 2018-vinderen af Atlantsejladsen Route du Rhum, Paul Meilhat, har som sit klare mål at stille til start i kapsejladsen:

- The Ocean Race er min prioritet. At deltage i sejladsen og blive mere internationale er en stor mulighed for mig og for franske sejlere og selskaber. The Ocean Race er en stor, global event og varer næsten over et år, så anderledes end hvad vi normalt gør, fortæller franskmanden.

Også Xabi Fernández, sidste års Mapfre-skipper, har vist interesse for den kommende IMOCA-klasse.

Kilde: The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader