Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De 32 hold sejler i otte identiske sportsbåde. Foto: Sailing Champions League.

32 af verdens bedste klubhold melder klar til Sailing Champions League i Schweiz

I morgen starter Sailing Champions League finalen i St. Moritz, Schweiz. Danmark stiller med to hold fra KDY og Frederikshavn. Vinderen bliver fejret 1800 meter over havets overflade.

Af Maria Ravn Jürgensen |

32 af verdens bedste sejlklubber, der repræsenterer tolv nationer, er sat til at kæmpe for det prestigefyldte trofæ i den kommende weekend. Det hander om Sailing Champions League Finalen 2018, der finder sted i St. Moritz fra den 30. august til 2. september.

Toppen af verden

Det holder der ender med at vinde titlen 'Bedste sejlklub of the year', vil bogstaveligt talt føle sig på toppen af verden, da den vindende besætning fejres på toppen af et podium, der ligger 1856 meter over havets overflade, ved bredden af søen St. Moritz.

Værtsklubben i Sailing Club St. Moritz har arbejdet tæt sammen med byen St. Moritz og regionen Graubünden for at sikre, at denne samling af internationale klubhold får en verdensklasse modtagelse i Schweiz, højt oppe i Alperne.

Utilregneligt vejr

De 32 klubber der har kæmpet sig til finalen, har alle været gennem en af de to kvartfinaler som er blevet afholdt, henholdsvis i den varme vind i Porto Cervo tilbage i juni, og den anden i St. Petersburg, med svær og stærk vind.

Uanset hvilke forhold holdene har kvalificeret sig under, vil de alle møde noget andet i St. Moritz, og det kan gå begge veje.

Ved sidste års begivenhed oplevede sejlerne sne, men det kan dog også blive varmere. De lokale værter spår, at St. Moritz viser sig fra sin bedre og anden side med varme, stærke brise som det overvejende tema.

Uanset hvad St. Moritz bringer, er de bedste sejlere dem, der er mest tilpasselige til skiftende forhold i 15 flights på otte identisk forberedte sportsbåde.

Final 4

Årets finale bliver for første gang med det som man også har prøvet i Sejlsportsligaen, final 4. Det betyder, at de fire bedste både fra kvalifikationsfasen går til den endelige finaleserie, og de pågældende 4 i toppen, sejler alene om at vinde finalen.

De tager deres respektive point fra kvalifikationsfasen, således at 1. pladsen tager 1 point med ind i finalen og sådan fortsætter det.

Hvis vinderen af kvalifikationsfasen vinder det første race i Finaleserien, bliver de den direkte vinder af Sailing Champions League 2018. På den anden side kan det maksimale antal løb, der kan finde sted, være fire, hvis løbets sejre har været jævnt fordelt på alle fire hold.

Formålet med formatet er at give mere klimaks til tilskuerne, samtidig med at et format holdet retfærdigt og intens for dem, der har sejlet sig frem i tabellen.

Nyt format er spændende

Emil Kjær fra Kongelig Dansk Yachtklub, deltog ved Youth Sailing Champions League, udtaler:

- Det nye format gør arrangementet rigtig spændende for tilskuerne og for os sejlere. Vi kan lide at sejle under pres, fortæller han.

Martin Berthod, direktør for St. Moritz Tourisme, bifalder sejlere og besøgende:

- Denne begivenhed er et absolut højdepunkt i året. For dem, der ikke har besøgt os før, tror jeg St. Moritz vil få dem til at holde vejret, og ikke kun fordi luften er tyndere heroppe. Vi mener, at det er et spektakulært sted at placere den store Sailing Champions League Finale, udtaler han.

- Takket være de legendariske Maloja-vinde er St. Moritz og Engadin blevet en verdensberømt sejldestination. Desuden vil jeg gerne takke vores sponsorere og partnere særligt, uden deres støtte ville denne begivenhed ikke være mulig, udtaler Martin Berthod.

Live analyse af sejladserne

Fra Danmark har to hold kvalificeret sig, Frederikshavn Seahawks og KDY Sharks.

Frederikshavnerne stiller med et hold som også sejler i Sejlsportsligaen med Rasmus Melsen, Søren B. Steen, Kris Houmann og Rasmus Damsgaard.

KDY Sharks stiller med en 4 personers kvindebesætning med Henriette Koch, Anne Sofie Munk-Hansen, Helle Ørum og Tina Gramkov.

Som med alle Sailing Champions League-arrangementer, vil de sidste to dage af stævnet på lørdag og søndag blive sendt af SAP fra kl. 12.00 (UTC+2), med eksperter, der giver analyse af racene. 

Alle resultater kan findes her.

content-loader
content-loader
content-loader