Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danske Ida Baad og Marie Thusgaard har sat kursen mod et flot resultat. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Ida og Marie i guldkamp ved World Cup-stævnet lørdag

49erFX-pigerne ligger på andenpladsen i italienske Genoa – og har guldet inden for rækkevidde ved lørdagens Medal Race. Nydannet dansk Nacra også i Medal Race.

Af Sara Sulkjær |

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har chancen for at erobre deres første World Cup-sejr siden 2015. Det sker, når 49erFX-feltet lørdag sejler Medal Race ved World Cup-stævnet i Genoa.

Før finalesejladsen ligger Baad og Thusgaard på andenpladsen med blot fire point – svarende til to placeringer – op til den førende italienske besætning.

Gode muligheder for sejr

Hele fire sejladser lykkedes det at skyde i gang fredag. Sejladser, der igen gik danskernes vej med en flot 1-7-2-5-serie:

- Mega fedt! Vi har gode muligheder for at vinde. Så nu skal der satsesoves, skriver pigerne fredag aften på Facebook.

Stævnet i det norditalienske har været præget af lette vindforhold og mange udsatte sejladser, hvilket Baad og Thusgaard har håndteret glimrende med syv top 10-placeringer i de ni afviklede sejladser hidtil.

Baad og Thusgaard, der er tidligere dobbelte europamestre, var senest på podiet i 2018, da de blev nummer to ved World Cup'en i Hyéres – samme sted, hvor de i 2015 hentede deres seneste World Cup-sejr.

Ny Nacra viser potentiale

I Nacra 17 er den nydannede besætning med de to OL-medaljevinderne Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen klar til Medal Race på en syvendeplads – med gode muligheder for at avancere yderligere.

Stævnet er Nørregaard og Salskovs blot anden konkurrence sammen, og derfor rejste parret til Italien uden resultatmæssige forventninger:

- Målet er ikke topplaceringer, men i stedet at lære så meget som muligt, fortalte Katja Salskov-Iversen til Minbaad.dk forud for stævnet.

Den danske top-Nacra med Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck må til gengæld følge Medal Race fra land efter blandede resultater, der placerer dem på en samlet 13. plads.

Rindom igen i front

I Laser Radial-klassen er Anne-Marie Rindom endnu en gang med helt i front. Udsættelser har ramt Radial-feltet, som blot er noteret for fire kvalifikationssejladser de første dage.

Rindom ligger på en delt førsteplads med en imponerende 2-1-2-3-serie. Lørdag samles de bedste i guldfeltet forud for Medal Race søndag.   

Med de lovende takter fortsætter Rindom, hvor hun slap, da hun for blot to uger siden sejrede ved Trofeo Princesa Cup på Mallorca. 

Danskerne ved World Cup-stævnet:

49erFX (50 både):

2: Ida Baad og Marie Thusgaard

44: Johanne og Andrea Schmidt

49er (65 både):

43: Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl

49: Michael Hansen og Mathias Sletten

51: Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

59: Frederik Rask og Marcus Bay

Nacra 17 (45 både): 

7: Allan Nørgaard og Katja Salskov-Iversen

12: Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

13: Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

Laser Radial (67 både):

3: Anne-Marie Rindom

37: Anna Munch

Laser (109 både):

30: Christian Rost

Se hele resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader