Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Bojsen-Møller står i trapez mens fætteren Jørgen Bojsen-Møller styrer. De to har før vundet OL-bronze og VM i Flying Dutchman. Her ses de i Ungarn i går. Klik ude i siden og se flere fotos.
Kapsejlads
Der er Bojsen-Møller Sails på de fem første både ved EM, fortalte Jacob Bojsen-Møller, der i går rejste til Ungarn for at følge sin bror. Jacob skal nu have opereret sine knæ og skal ikke sejle kapsejlads i nogen jolle i 2020.
Kapsejlads

Jens Bojsen-Møller i FD efter 26 års pause - Jørgen Bojsen-Møller ved roret ved EM

OL-bronzevinderne fra 1992, Jørgen og fætteren Jens Bojsen-Møller er atter samlet. Nu sejler de EM på Balaton søen og fører i nyudviklet FD med bredere hæk. Jens afløser Jacob Bojsen-Møller, der skal have fikset knæene, efter slid som sejlmager. Rapport fra EM.

 

Af Troels lykke |

Jens Bojsen-Møller skriver sent mandag aften til minbaad.dk:

Det plejer jo at være Jørgen og Jakob der rapporterer fra FD stævner, men Jakob har efter mange år som trapezgast fået knæ-problemer, og med en planlagt knæ-operation om kort tid viste det sig umuligt for ham at sejle dette stævne.

Så det blev besluttet at sejle med Jens i stedet for, og da det kun er 26 år siden vi sidst har siddet i båden sammen (VM i Travemunde 1993), var vurderingen at ét træningspas i Hellerup i sidste uge ville være en passende forberedelse.

Der blev i dag sejlet 2 sejladser i let luft og noget springende vind. Efter et par omstarter kom de 62 både afsted fra startlinjen og med god krydsfart kom vi først til første mærke.

Det er klassiske trekantsbaner og vi holdt positionen og øgede endda lidt ned til bundmærket.

Jens røg i vandet - men duo vandt alligevel

Her viste det sig at vores forberedelse måske ikke havde været helt tilstrækkelig, da Jens Bojsen-Møller valgte en hurtig badetur i søen efter at trapezkrogen udløste sig på et lidt uheldigt tidspunkt. Vi havde dog rimelig margen ned til nummer to så vi kom hurtigt videre og holdt føringen til mål.

Anden sejlads blev startet med stor læfordel på linjen. Vi var lidt pressede i starten men fik slået os fri og med god boatspeed kunne vi få frit spor og var 4 ved toppen. Vi tog et par både mere og sluttede i døende vind som toer.

Vi går generelt rigtig godt på kryds, vi følger med nedad bakke men manøvrene er lidt rustne.

Første og andenplads på førstedagen

Med en første og en anden fører vi således stævnet, men de forventeligt hårdeste konkurrenter HUN70 lavede to trediepladser i dag og derfor er stillingen relativt tæt i toppen.

Vi har sejlet på Balaton søen sammen før (EM 1990) og husker begge hvordan vi i bilen på vej hjem aftalte at her skulle vi ALDRIG sejle igen.

Dog var forholdene i dag sådan set ok, selvfølgelig med store vindspring men ikke vindkaos som vi husker det fra den gang. Det kan dog let vise sig at vi får mere ordinært Balaton vejr i morgen hvor der loves svag springende vind.

Ny FDer med bredere hæk

Vi sejler med BM sails og i en helt ny båd bygget i kulfiber/honeycomb og med en ny skrogfacon bl.a. med en noget bredere hæk.

Vi håber sådan set ikke på for meget vind da vi nok er en af de letteste besætninger i feltet.

Der er planlagt i alt 9 sejladser og der sejles frem til fredag.

Vi følger op med en daglig rapport i de næste dage og ellers kan stævnet følges her www.facebook.com/spartacusvitorlasegylet/ og resultater ses her

Mange hilsner, Jørgen og Jens, FD DEN21

content-loader
content-loader
content-loader