Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Bojsen-Møller i trapez med sin fætter Jørgen Bojsen-Møller ved roret. De to har tidligere vundet VM et par gange, plus en OL-bronze i klassen.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Bademester Jens Bojsen-Møller atter i vandet ved FD-EM - kæmper med trapez

Jens Bojsen-Møller, der har comeback i FDeren, tog endnu en tur i baljen går eller hvis vi skal være helt ærlige så faktisk to (vi tror heldigvis ikke at nogen så det…). Danskerne er lige nu på andenpladsen ved EM på Balaton Søen, hvor Jørgen Bojsen-Møller styrer.

Af Troels lykke |

EM Flying Dutchman 2019, Balaton søen, Ungarn, dag 3. Jens Bojsen-Møller sender rapport:

Efter en dag på land tirsdag, hvor der ikke blev sejlet, var der frisk brise da vi vågnede onsdag morgen, og planen var at få 3 sejladser ind.

Feltet kom afsted efter en omstart og 1ste sejlads blev gennemført i 10-12 m/s men temmelig ustabil vind. Rigtig typisk for Balaton.

Vi kom halvsløjt afsted fra linjen, der var stor læ fordel og vi var i den rigtige ende, men dækket så vi ikke kunne slå. Havde lidt fartproblemer i meget krappe søer, men rundede 1ste mærke omkring 10.

Fuld FD planing - 5er i mål

Lavede en god trekant med fuld FD planing og brede smil, og holdt derefter nogenlunde positionen til en 5 plads i mål. Der var mange kæntrede både og 4 brækkede master så en del drama.

2den sejlads kom vi ok afsted, vinden var løjet noget og vi havde igen god fart. Stadig fuld trapez, men ustabil vind i styrke og retning. Rundede første mærke som toer og holdt den i mål.

3die sejlads blev gennemført i 3-8 m/s meget springende. Vi kom skidt fra start, og var langt oppe af krydset før vi fik slået os fri.

God fart gjorde at vi rundede toppen omkring 10, men vi blev snydt lidt af vinden gennem sejladsen. Vi var fremme som 5er, men 6 i mål.

HUN70 som vi ser som de hårdeste konkurrenter, sejlede fejlfrit i dag med 1, 3, 1, og Borowski brødrene (GER202) som vi også kender fra de gode gamle OL dage havde en fin dag med 4, 1, 2.

Se interview med Jens Bojsen-Møller og livebilleder fra EM

Ungarer fører - danskerne lige efter

Samlet fører HUN70 med 8 point (efter en fratrækker), vi er 2er med 10 point og tyskerne 3er med 13 point.

Herefter er der et stykke ned. Med 4 sejladser endnu er intet således afgjort, men vi skal spænde hjelmen i dag (torsdag, red.). Der planlægges 3 sejladser og forventeligt lidt løjere vind.

Vi håber ikke på alt for meget vind da vi for det første kan mærke at vi mangler kilo på krogen, og endvidere er vores manøvrer lidt rustne. 

Bademester Jens tog igen en tur i baljen

Bademester Jens tog endnu en tur i baljen onsdag eller hvis vi skal være helt ærlige så faktisk to (vi tror heldigvis ikke at nogen så det…).

Vi har ændret trapezsystemet i går aftes så det er magen til det vi havde sidst vi sejlede, og håber dermed at svømningen er overstået…

Mange hilsner fra Balaton

Jørgen og Jens FD DEN21

Resultater her: www.fdeuro2019.com/results

Følg stævnet her: www.facebook.com/spartacusvitorlasegylet/

content-loader
content-loader
content-loader