Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
J/70er planer foran Hellerup Sejlklub. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Trine Abrahamsen, th., havde bl.a. den tidligere OL-sejler Susanne Ward med om bord. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Dygtige J/70 sejlere til Grundig Cup i Hellerup - især Trine Abrahamsen og co.

Forleden holdt Hellerup Sejlklub for første gang et Grundig Cup for J/70 klassen. Trine Abrahamsen som rorsmand og tidligere 470-jolle es, Susanne Ward på taktik, vandt velfortjent præmier fra Grundig med 9. førstepladser. Se Heegaard-galleri.

Af Troels lykke |

.Muligvis på grund af sommerferien og et svensk mesterskab ugen efter var der desværre kun 9 deltagende både, mest fra lokalområdet, men også en besætning fra Thurø, fortæller Ann Fillippa, kapsejladschef fra Hellerup Sejlklub.

Dem der stillede op, fik imidlertid en fantastisk weekend på vandet lige ud for Hellerup Havn, det meste af tiden i høj sol.  

Vinden var begge dage til den friske side, og søndag måltes der på dommerskibet op til 13 m/sek. i pustene. Flere af deltagerne satte sikkert personlige hastigheds rekorder på lænserne, og der var flere, der i bomningerne lagde sig ned.

Sejlerne var rigtigt dygtige til på egen hånd at få bådene på ret køl, bl.a. ved at slække spilerfaldet helt. Lørdag blev der gennemført 6 sejladser med stabil vindretning fra SV på mellem 6 og 10 m/sek.

De fleste kom godt fra start med kun en båd, der tyvstartede lørdag og to søndag. Det var ikke nødvendigt med omstarter og AP kom ikke i brug.

9 både startede inden for 2 sekunder

Ved starten i 3. sejlads krydsende de 9 både alle startlinjen inden for 2 sekunder efter startsignalet. Virkeligt flot!! I fuld sol blev der afholdt aftersail i gården ved Hellerup Sejlklub med mole-øl ad libitum og grillpølser.

Ved arrangementet deltog også klubmedlemmer, der ikke havde været på vandet. Stemningen var høj, og der blev fortalt røverhistorier fra sejladserne.

Imens behandlede protestkomitéen en protest, der dog blev afvist, fordi den protesterende båd (med en bådlængde på over 6 meter) ikke havde et protestflag med om bord.

Om aftenen blev der afholdt festmiddag med solide revelsben og øl igen. Søndag, hvor der blev sejlet 5 sejladser, var vinden øget til mellem 8 og 12 m/sek. og sejladserne med en afstand fra startlinjen til topmærket på 0,80 SM blev gennemført på lige under 4 timer.

På trods af dette var de fleste sejlere på grund af den hårde vind og den store koncentration dette krævede, meget trætte, da stævnet var slut.

Ved præmieuddelingen modtog den helt suveræne besætning med Trine Abrahamsen som rorsmand velfortjente præmier fra Grundig.

9 førstepladser til Abrahamsen med Ward på taktik

Vinderserien var 4, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1 og DNC. På en andenplads kom Finn Heiden med besætning og flot nr. 3 blev de unge drenge fra Tårbæk med Carl Vilhjelm Bech som rorsmand, fortæller Ann Filippa.

content-loader
content-loader
content-loader