Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kurserne plejer at være vældig populære. PR-foto
Kort Nyt
På kurset vil du bedre kunne forstå hvor svært skibe har svært ved at flytte sig pludseligt. PR-foto

Furuno holder igen radar- og AIS-kursus i Hvidvore for lystsejlere

Furuno Danmark A/S inviterer atter til det årlige én-aftens radarkursus for lystsejlere til marts. Der bliver gennemgået teori, og der bliver sejlet i brosimulator, så man kan få 'hands-on' erfaring med teknologien. Elektronisk sikkerhedsudstyr gennemgås også.

Af Troels lykke |

Radarkursus for lystsejlere i Hvidovre hos Furuno Danmark bliver atter med teori og sejlads med brosimulator. Herudover bliver der også en gennemgang af elektronisk sikkerhedsudstyr.

Det er Furunos lokaler på Hammerholmen i Hvidovre, som vil danne rammerne for kurset, der afholdes den 13. marts 2019 kl 18.00 til ca. 21.30, find

- Det er nemt at komme til og fra i bil og der er masser af parkeringspladser, fortæller marketingchef Troeld Weng Hansen fra Furuno Danmark i Hvidovre.

Kurserne er rettet mod lystsejlere, som har begrænsede eller ingen forkundskaber i elektronisk navigation.

Kursets indhold

Blot en enkelt aften skal sejleren sætte af til arrangementet, der koster 300 kr. inklusiv kaffe, vand og sandwich. Kurset bliver ikke afholdt med fokus på Furunos produkter, men på radar og AIS i al almindelighed.

Aftenen vil forløbe således:

Teori: Den første time vil blive brugt på teori. Det vil være en gennemgang af udviklingen, forskellige radar- og AIS-typer samt basal anvendelse af disse.

Simulator: Efter en pause vil der være sejlads i Furunos brosimulator, hvor der typisk vil skulle sejles et større containerskib eller tilsvarende gennem et snævert farvand.

Simulatoren er en komplet opsætning af en moderne bro, så her får man rig mulighed for selv at forsøge sig med alle typer apparater som eksempelvis radar, AIS og ECDIS (elektronisk søkort).

Oplevelsen giver også indsigt i hvilke udfordringer, der er som navigatør på et stort skib: Hvordan er overblikket, hvordan manøvrere store skibe, og ikke mindst hvordan man oplever lystbådstrafikken. Det plejer at være ret fornøjeligt og afføde kommentarer som: "Godt at man ikke kan lave buler i en simulator".

Kaffe, småsnak og afslutning. Efter sejladsen tager deltagere og undervisere en kop kaffe. Her gennemgås også kort praktiske forhold ved montering af udstyr, og så tales der typisk om andet udstyr, specielt er der gerne interesse for sikkerhedsudstyr. 

Endvidere er der rig mulighed for at få egne praktiske erfaringer luftet samt at få afklaret specifikke spørgsmål.

Aftenen slutter ved 21.30 - 22.00-tiden.

Tilmelding og yderligere information omkring arrangementet kan fås hos Walther Fenger, wf@furuno.dk fra Furuno Fritid. Han kan desuden kontaktes på tlf. 36 77 45 00.

content-loader
content-loader
content-loader