Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Furuno går op i gear med nye kortplottere til sejl- og motorbåde

Furuno Danmark A/S har netop introduceret en ny serie af kortplottere GP-1871F og GP-1971F. De er med et lysstærkt henholdsvis 7 og 9 tommer multi-touch display.

Af Troels Lykke |

- Enheden fra Furuno er robust og vejrbestandig samtidig med at den er nem at installere, både som panelmontering eller i de medfølgende beslag.Der er indbygget GPS modtager i plotteren, hvilket gør installationen meget enkel, det fortæller Walther Fenger fra Furuno i Hvidovre.

Indbygget ekkolod

De to plottere kommer med indbygget CHIRP ekkolod. Dette er den nye multifrekvens teknologi som for nyligt blev introduceret på markedet, men indtil nu har det være forbeholdt high-end sportfiskerudstyr.

- Plotteren kan tilsluttes en eksisterende transducer, mens CHIRP-funktionen kræver en specifik CHIRP-transducer. Hvis denne CHIRP-transducer tilsluttes, får man et detaljeret billede af fisk og bundforhold, forklarer Walther Fenger.

Trådløs kommunikation

Plotteren kan også kommunikere med Furunos trådløse 1st Watch WiFi Radar. Denne radar er oprindeligt designet til at blive betjent på iPad og iPhone, men virker nu også på de nye plottere.

Radaren skal naturligvis stadig bruge et strømkabel, men at kommunikationen mellem plotter og radar gøres trådløs medfører at installationen er nemmere.

Ifølge Furuno finder plotteren selv radaren og man er kørende med blot et enkelt tryk på displayet.

Kan tilsluttes autopilot

Plotteren kan også tilsluttes Furunos autopilot NavPilot-711C og NavPilot300. Sidstnævnte kan betjenes med en fjernbetjening, ved plot at pege i den ønskede sejlretning.

Prisen for den store og lille model er henholdsvis 8180 kr. og 12.522 kr. inkl. moms. Dertil skal lægges chip til søkort.
content-loader
content-loader
content-loader