Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Skolerne i Oure var blandt de første i Danmark, der købet J70’ere til træning af unge mandskaber. Foto: Youngsters
Kapsejlads
Jesper Radich har været en af verdens bedste matchrace-skippere. Her bliver han så vidt vi kan se, takket af prins Henrik, efter World Cup-sejr i Skovshoved for omtrent 13-14 år siden.

Finpuds ligaformen med prof-sejler Jesper Radich

Den tidligere America's Cup-sejler vil gøre J/70-teams hurtigere på Sejlsportsligaens korte op-/ned-baner. Medbring din egen J/70'er og tag imod råd fra en ekspert.

Af Sara Sulkjær |

Ligamandskaberne på Fyn og i Syddanmark blev i 2018-sæsonen endnu skarpere, da de hver torsdag mødtes i et seriøst J/70-miljø.

Et samarbejde, der var sat op af Oure Sejlgymnasium og Thurø Sejlklub og nu udvikles yderligere forud for den kommende sæson. 

Matchrace-vinder

En hel lørdag med fokus på sejlads i J/70'erne er derfor i kalenderen, inden Sejlsportsligaen skydes i gang i slutningen af maj.

I trænerbåden sidder Jesper Radich, der er en del af Oure Sejlgymnasium, mens han fortsat arbejder som professionel sejler i hele verden. 

Tidligere har han således været en del af den ikoniske America's Cup, ligesom han har vundet Match Race World Touren.

Også med sine elever har han leveret fine resultater, blandt andet da han i 2017 var med til føre Oure til det øverste podietrin ved Grundig Cup i Norge.

Hurtig på kort bane

På træningslørdagen gælder det dog hverken podie eller medaljer. Her er fokus i stedet rettet mod de faktorer, der i sidste ende kan bringe det enkelte mandskab helt til tops på Sejlsportsligaens korte baner.

Fart, trim, boathandling og starter er derfor på menuen for deltagerne, der kommer til at træne i mindst seks J/70'ere på korte 

Medbringer man sin egen J/70'er, vil det være muligt at deltage som hold på træningslørdagen den 30. marts. 

Er du interesseret, kan Thurø Sejlklub kontaktes på mail: j70@thuroesejlklub.dk.

Samarbejdets aktiviteter i 2019:

30. marts: Træningsworkshop med Jesper Radich

25. april til 27. juni: Torsdagstræning

27. april : Tune-Up

8. august til 3. oktober: Torsdagstræning

21. september: Klubmesterskab

content-loader
content-loader
content-loader