Gå til hoved-indhold
Tur
Lærke Buhl har skrevet bogen i samarbejde med sin søster, Stine Buhl. Foto: Lærke Buhl

Elitesurfer og langturssejler – Lærke Buhl har skrevet ny bog

Danmarks bedste RS:X-surfer er ikke blot et talent på surfbrættet. Ti dage efter OL i Rio stævnede den unge sejler ud på en ét år lang sejlads, der bød på en nyvunden frihed, men også overvejelser om, hvorvidt turen overhovedet var det hele værd. Bogen er netop udkommet.

Af Sara Sulkjær |

En ambitiøs windsurf-kampagne med drømme om en placering blandt de ti bedste ved det kommende OL i Tokyo i 2020. Ambitioner, som de færreste danskere kan matche. 

27-årige Lærke Buhl, der allerede ved sidste års VM i Aarhus sikrede Danmark en nationsplads ved de forestående olympiske lege i RS:X, stopper dog ikke her. 

Hellere god tid end Atlantkryds

Blot ti dage efter det sidste OL i 2016 skiftede den dygtige surfer, der har haft et flot forår med flere bronzemedaljer, surfbrættet ud med dækket på en Combi 36. 

En båd, der bragte Buhl og en blandet besætning af familie, venner og bekendte hele vejen til Kap Verde og retur på et ét år langt togt.  

- Jeg ville hellere have god tid undervejs, end jeg ville krydse Atlanten til Caribien. Det lykkedes, selvom jeg i starten skulle vænne mig til ikke at have dårlig samvittighed over den manglende løbetur og nyde blot at have tid, forklarer surferen til Minbaad.dk.

Når landsholdssejleren slog øjnene op om morgenen, var den førhen fyldte kalender skiftet ud med blanke linjer og friheden til at udforske lokale markeder, opleve nye kulturer og gå på opdagelse i naturen:

- Lige pludselig kunne jeg sidde og tænke, at jeg kunne læse en bog, mens dagens projekt ofte blev at skifte et tov eller lignende. I starten var det en kæmpe følelse af frihed, forklarer den ambitiøse atlet, der alligevel kom til at savne den strukturerede hverdag som elitesurfer undervejs.

Halvvejs-krise

Særligt da kalenderen ramte december, og den unge dansker havde tilbragt et halvt år på havet, begyndte Buhl med længselsfulde øjne at spejde efter den mere trivielle hverdag i Aarhus.

En hverdag, der med et maskiningeniør-studie og et deltidsjob på Hou Maritime Idrætsefterskole foruden den altoverskyggende OL-kampagne ikke gav plads til mange spontane strandture og tykke romaner. 

Alligevel var det netop den planlagte, velkendte og rutineprægede hverdag, der midt i paradis, mellem hvide sandstrande og svajende palmer, med ét syntes tillokkende:

- Jeg var ganske enkelt mæt af oplevelser, men fik det heldigvis vendt ved at snakke med min omgangskreds derhjemme, særligt min mor. Samtidig begyndte jeg at skrive logbogsnotater om mine oplevelser for på den måde at give plads til nye, forklarer en ærlig Buhl og understreger:

- Det har da været hårdt, og jeg har tænkt; ’hvad laver jeg egentlig her?’. Men uden de hårde dage havde jeg måske ikke påskønnet de mange gode tidspunkter i lige så høj grad.

Et afgørende boost

Med båden ladet med oplevelser og værdifulde erfaringer kastede Buhl i sommeren 2017 atter fortøjningerne i Aarhus.

Til en hverdag, der med sund kost og ambitiøs træning hurtigst muligt skulle bringe surferen på omgangshøjde med den øvrige verdenselite:

- Jeg var i rimelig dårlig form, da jeg kom hjem, men turen har helt klart givet et boost og betydet, at jeg fortsat har så stor en lyst til windsurfing. Det, jeg har mistet, er kommet igen gennem et endnu større drive, afslutter den sejlerglade surfer.

Lærke Buhls langtursbog, der indeholder 308 siders spændende læsestof, kan købes for 249,95 kr. hos forlaget Mellemgaard her samt over MobilePay hos AFI Marine og Aarhus Sea Shop.

content-loader
content-loader
content-loader