Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Høj Jensen i front i Egå. Fotos: Hårup Mixer Cup/Niels Kjeldsen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Thomas Sennels og mandskab tog 2. plads.
Kapsejlads
Team Høj Jensen vandt masser af gaver. Egå Sejlklub er gode til at finde sponsorer. Der var gaver fra Afi Marine, netbaad.dk, Palby, Hårup Mixer, Lagkagehuset og mange andre.
Kapsejlads
Kapsejlads
Minbaad.dk kæmper her nede i feltet, der kan skrives en bog om alle de fejl vi begik, dertil havde vi materialeuheld og måtte udgå 3 sejladser, men nu er vi klar til DM i Struer. Vi vandt dog polish, efter vores gast Jens røg i vandet i den eneste sejlads vi lå fremme.
Kapsejlads
Kapsejlads

9-dobbelt H-båds-mester Høj Jensen vandt i Egå - han ønsker længere baner

Haarup Mixer Cup i Egå Sejlklub var et fantastisk stævne, kunne Minbaad.dk bevidne fra de bagerste rækker. Claus Høj Jensen og mandskab vandt. Holdet ønsker fremover længere baner, så de afspejler sejladserne ved DM og VM. Se Niels Kjeldsen-galleri.

Af Troels lykke |

Den 9-dobbelte danske H-båds-mester Claus Høj Jensen vandt - som ventet - Haarup Mixer Cup ud for Egå Sejlklub med sine to bomstærke, høje gaster Frederik Dahl Hansen på 23 år og Rasmus Jørgen Andresen 22 år, alle tre fra Herslev Strand Sejlklub.

De tre vejer til sammen 300 kilo, som man helst skal gøre det i H-båds-klassen, hvis man ikke vil drive på kryds.

Alle sejlere fra de tyve både blev vejet i Egå Sejlklub, før stævnet gik i gang, da stævnet i H-båds-ligaen var en udtagelse til VM næste år i Nordtyskland.

De mange kilo på siden blev der flittigt brug for, både lørdag og søndag. Herslev Strand-trioen, hvor gasterne, som de eneste, sidder helt nede på siden med fødderne i hængestropperne, var helt i særklasse om lørdagen med fire førstepladser.

Høj Jensen: 40 minutters baner er for korte

I løbet af søndagen blev Claus Høj Jensen mere medgørlig og brugte en sjetteplads som fratrækker i de ni sejladser, hvor en sejlads tog lidt under 40 minutter. Det er for en kort bane, mener Høj Jensen, der også påpegede det efter stævne i år i Gilleleje, hvor man sejlede en sejlads på 35 minutter.

Om banerne i Egå lyder det:

- Det var meget springende vind inde fra land, det var svært, samtidig er banerne stadig for korte, efter min smag. Jeg ser gerne, at banerne bliver lidt længere fremover til vores stævner, så de afspejler sejladsernes længde til DM og VM, men baneleder Martin Frislev gjorde et virkelig godt job med at flytte mærker. Det er jo en opgave for H-båds-bestyrelsen at sikre, at banerne har den rette længde, forklarer 48-årige Claus Høj Jensen, der dog var helt vild med stævnet.

- Det var virkelig flot af Haarup Mixer Cup, hvor Ole Christensen sponsorerer stævnet, selvom han ikke sejler H-båd mere. Egå Sejlklub gjorde det også virkelig godt, lød det fra Claus Høj Jensen, der om 14 dage skal forsøge at vinde sit tiende DM i træk, når der sejles i Struer.

Aarhus Sejlklub-hold lige efter

Er der to hold, der skal true Høj Jensen-sejlmageren til DM, er det de to skippere Thomas Sennels og Anders Bertelsen fra Århus Sejlklub.

Begge hold er også oppe på 300 kilo hver, da de sejler med mixede besætninger og har fire om bord.

Begge hold sluttede begge med 28 point, men da Thomas Sennels havde en førsteplads mere i banken, indtog han stævnets andenplads.

Hans Ebler vandt over midterfeltet

Midterfeltet var en konstant gyser, hvor der blev kæmpet om hver en centimeter på banen. Resultatlisten viser, at den erfarne ræv Hans Ebler fra Sejlklubben Neptun Vejle sluttede på fjerdepladsen, og Peter Gorrissen fra samme klub sluttede på tiendepladsen, men mellem besætningerne var der kun en forskel på tolv point.

Det er også bemærkelsesværdigt, at hele otte forskellige både, som sluttede uden for top-3, har sat en første-, anden- eller tredjeplads ind i én af sejladserne. Det vidner om et ekstremt skarpt felt, hvor den mindste fejl bliver straffet med mange placeringer ned i feltet.

Egå Sejlklub lavede ifølge sejlerne et super stævne, hvor baneleder Martin Frislev og hans team gjorde en flot indsats med gode baner, selvom forholdene var drilske. På land blev der hygget igennem med jazzmusik.

Resultat, Egå

1: Claus Høj Jensen, Herslev Strand Sejlklub, 23 p

2: Thomas Sennels, Århus Sejlklub, 28 p

3: Anders Bertelsen, Århus Sejlklub, 28 p

4: Hans Ebler, Sejlklubben Neptun Vejle, 54 p.

5: John Bislev, KDY, 55 p.

Resultater: www.egaasejlklub.dk/kapsejlads/2019/mixercup/HMC2019.htm

Se mere om H-båden på www.h-boat.dk/

content-loader
content-loader
content-loader