Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Baad og Marie Thusgaard var udfordret i lørdagens lette vindforhold. Foto: Sailing Energy

49erFX-piger misser podiet ved World Cuppen i Italien - to point fra bronze

Et ærgerligt Medal Race spænder ben for Ida Baad og Marie Thusgaards medaljedrømme. Pigerne slutter på fjerdepladsen ved stævnet, der fortsætter søndag, hvor Anne-Marie Rindom sejler Medal Race i Laser Radial.

Af Sara Sulkjær |

Symptomatisk for World Cup-stævnet i italienske Genova blev lørdagens Medal Race afviklet i meget lette vindforhold. Det skriver Sejlerlandsholdet.

Her kom de danske medaljekandidater, Ida Baad og Marie Thusgaard, ikke fri på første opkryds og rundede derfor topmærket som 9'er og næstsidst. 

Træls afslutning

Senere rykkede pigerne lidt frem og lå stadig til sølv ind på sidste lænser. Dog mistede sejlerne atter et par pladser og gik i mål som 9'er. En samlet fjerdeplads kan de dermed tage med sig fra Italien, sølle to point fra en bronzemedalje.

Ærgerlig finalesejlads for danskerne, der ellers har vist fine resultater gennem stævnet, hvilket tegner lovende frem mod ét af sæsonens højdepunkter, EM midt i maj.

- En træls slutning på en rigtig god uge. Finalen gik desværre slet ikke vores vej, skriver Ida Baad og Marie Thusgaard lørdag aften på Facebook.

I Nacra 17 snuppede Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen en sjetteplads i Medal Race, hvormed de nydannede besætning dropper tilbage til en slutplacering som 10'er.

Rindom er treer

Søndag slutter stævnet med Medal Race i blandt andet Laser Radial, hvor Anne-Marie Rindom ligger samlet treer i tabellen.

Lørdag lykkedes det at gennemføre to Radial-sejladser i den lette luft. Rindom blev noteret for en 17'er og en 7'er, hvormed hun har tre point til sølvet og syv point til guldmedaljen. 

Medal Race kan søndag følges live på World Sailings Youtube-kanal her.

Danskerne ved World Cup-stævnet:

49erFX (50 både):

4: Ida Baad og Marie Thusgaard

44: Johanne og Andrea Schmidt

49er (65 både):

43: Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl

49: Michael Hansen og Mathias Sletten

51: Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

59: Frederik Rask og Marcus Bay

Nacra 17 (45 både): 

10: Allan Nørgaard og Katja Salskov-Iversen

12: Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

13: Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

Laser Radial (67 både):

3: Anne-Marie Rindom

39: Anna Munch

Laser (109 både):

44: Christian Rost

Se hele resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader