Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom og de øvrige sejlere har fået såvel blæsevejr som vindstille ved testeventen. Foto: Anne-Marie Rindom til OL / Facebook
Kapsejlads
Den hvide kølevest skal hjælpe sejlerne i den japanske varme. Foto: Frank Eriksen / Facebook

Danskerne har det svært ved OL-generalprøve - Rindom uden for top-10

Den danske verdens- og europamester kæmper for at finde sejrskursen i Japan, hvor hun efter tredjedagen er samlet 11'er. Bedste danskerbåd med Ida Baad og Marie Thusgaard er placeret på femtepladsen i 49erFX-feltet. Over 30 graders varme udfordrer danskerne, der har taget kølevest i brug.

Af Sara Sulkjær |

I maj kunne danske Anne-Marie Rindom i overlegen stil stille sig øverst på podiet i Portugal, da EM-titlen skulle uddeles. 

To måneder senere var det atter den danske sejlsportsstjerne, der prydede den øverste skammel - denne gang ved verdensmesterskabet i Japan. 

En dårlig dag

Nu er forår blevet til sensommer, og den sejrsvante dansker må spejde efter såvel den danske sommervarme som de sikre topplaceringer. 

Ved det aktuelle testevent forud for næste års OL i japanske Enoshima har danskeren således placeret sig på en samlet 11. plads efter mandagens skuffende 24-20-18-serie:

- Forklaring fra den danske lejr i Japan lyder på en "meget dårlig dag, men ikke andet end dét", skriver Sejlerlandsholdet på Facebook.

Gode starter og beslutninger

Vind i sejlene har Ida Baad og Marie Thusgaard til gengæld i 49erFX. Dagens 7-7-2-serie, der matchede feltets bedste, sikrer danskerne en øjeblikkelig femteplads. 

Tyve point har sejlerne dermed til podiet inden morgendagens sejladser, der er de sidste inden den afgørende finale.

- Planen er både gode starter og gode efterfølgende beslutninger samt forhåbentlig at rykke lidt op i klassementet fra vores femteplads, forklarer danskerne på deres Facebookside.

Foruden 49erFX-pigerne overnatter Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl i 49er samt Nacra 17-sejlerne Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck i top-10.

Ulidelig varme

Sammen med deres respektive felter kæmper danskerne ikke blot en hård kamp mod konkurrenterne, men også mod den altoverskyggende varme, der har lagt sig som en tung dyne over kap-området. 

Over 30 grader viser termometeret, hvilket har tvunget landsholdet til at tage alternative veste ned fra indkøbshylderne:

- Det er ekstremt svære forhold, da det er ulideligt varmt og en høj luftfugtighed. Is på nakke og håndled før og efter sejladserne, kølevest og masser af væske er vigtigt for, at hovedet fungerer optimalt, understreger Anne-Marie Rindom.

Danskerne i Japan

Laser Radial (40 både):
11: Anne-Marie Rindom

27: Anna Munch

49erFX (23 både):
5: Ida Baad og Marie Thusgaard

49er (21 både):
8: Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl

Nacra 17 (21 både):
9: Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

RS:X Women (20 både): 
16: Lærke Buhl

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader