Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom ses her sammen med træner Piotr Wojewski kort efter sejren i 11. sejlads. Foto: Dansk Sejlunion

BREAKING: Anne-Marie Rindom suveræn europamester i Laser Radial

Allerede inden sidste sejlads kunne danskeren række armene i vejret. En prik i 11. og næstsidste sejlads sikrer Rindom titlen som Europas bedste efter en suveræn stævneserie. Opdateret 17.35.

Af Sara Sulkjær |

VM-guld i 2015, OL-bronze i 2016 og endnu en bronzemedalje ved sommerens verdensmesterskab i Aarhus. 

En række flotte medaljer pryder i forvejen 27-årige Anne-Marie Rindoms sejrssamling. En samling, der nu får selskab af en medalje af allerfineste karat. 

Efter et imponerende stævne i portugisiske Porto, hvor Rindom allerede inden den sidste og tolvte sejlads var sikret guldet efter en prik i dagens første sejlads, kom titlen som den bedste sejler i Europa for første gange i hus:

- Ganske enkelt én af de mest overbevisende præstationer i dansk sejlsport i mange, mange år, understreger Sejlerlandsholdet på Facebook.

Frygtede tyvstart

Da Horsens-sejleren slog øjnene op til lørdagens to finalesejladser, var det med en klar EM-føring i bagagen - og hun fjernede den sidste rest af tvivl om udfaldet, da hun i overbevisende stil vandt den første sejlads:

 - Jeg er helt vildt glad og mega stolt. Og samtidig lettet, fordi jeg også var lidt nervøs. Når man fører klart, så har man pludselig alt at tabe, så det var en lidt svær følelse at gå ind til de sidste sejladser med, fortæller Rindom i en pressemeddelelse.

Dagens første sejlads, der samtidig var stævnets 11. og næstsidste, udviklede sig dramatisk med flere omstarter og en stribe sejlere taget for tyvstart.

-  Jeg troede faktisk også, jeg var tyvstartet, men jeg slap fri. Det gav mig en følelse af "second life", så det var bare om at give den gas, forklarer hun om den afgørende sejlads, hvor hun var etter ved topmærket og herefter blot øgede forspringet resten af sejladsen.

I 12. og sidste sejlads fik Rindom et tidligt gult advarselsflag for at rokke båden, hvorefter hun holdt igen - og cruisede i mål på en sekundær og ligegyldig 33. plads.

"Alt fungerer lige nu"

At vinde et stævne allerede før sidste sejlads sker uhyre sjældent. På den baggrund vil Rindoms EM-guld stå som én af de mest overbevisende præstationer i dansk sejlsport de seneste år.   

Den danske Radial-sejler har da heller ikke førhen sejlet mere overbevisende end i 2019, hvor hun tidligere på foråret har vundet både Trofeo Princesa Sofia Cup og World Cup Genoa.

Med EM-sejren har hun nu sat den øvrige verdenselite på plads ved tre stævner i træk.

- Alt fungerer lige nu. Jeg har arbejdet meget med det mentale, hvor jeg fokuserer på at holde min strategi på banen - og være til stede i nuet hele tiden. Samtidig har vi fået en fantastisk træningsgruppe, hvor vi arbejder hårdt, hjælper hinanden og samtidig har det sjovt sammen, fortæller den nykårede europamester om baggrunden for sin aktuelle storform.

Stortalentet Munch fik 13. plads

Rindom træner sammen med U21-verdensmester Anna Munch, den bedste norske Radial-sejler Line Höst og den unge dansker Michala Norsell.

Bag holdet står træner Piotr Wojewski, der også har en stor andel i Rindoms imponerende sejrsrække.

For 20-årige Anna Munch sluttede EM med et par tunge placeringer til sidst. Dermed rykker stortalentet fra niendepladsen til en slutplacering som samlet nummer 13 - hendes hidtil bedste placering på seniorniveau og et varsel om, at dansk sejlsport mange år frem har stærke kort i Laser Radial. 

Opdateret den 25. maj kl. 17.35

content-loader
content-loader
content-loader