Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I 2015 sikrede Anne-Marie Rindom sig titlen som verdensmester i Laser Radial-klassen. Foto: Peter Brøgger

Rindom kæmper for et topresultat ved VM i Japan

Fredag indledes VM for Laser Radial-sejlerne, hvor danske Anne-Marie Rindom med tre store efterårs-sejre må betegnes som én af storfavoritterne. Også stortalentet Anna Munch er til start.

Af Sara Sulkjær |

Når verdens bedste Laser-sejlere fredag krydser startlinjen ved årets VM i japanske Sakaiminato, vil danske Anne-Marie Rindom være i såvel sejleres som tilskueres søgelys. 

Med en flot EM-guldmedalje og yderligere to store sejre dette forår er sejleren i sit livs form - og i særklasse årets bedste Radial-sejler hidtil, påpeger Sejlerlandsholdet.

- Anne Marie er rigtig godt sejlende. Hun er selv typen, der går lidt stille med dørene, men der er ingen tvivl om, at hun er taget til VM for at kæmpe med om et topresultat, forklarer sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, i en pressemeddelelse fra Team Danmark.

Svær sejlads

Selv har hovedpersonen tilbragt flere dage i den japanske havneby og på VM-farvandet for at opbygge et dybere kendskab til de vanskelige vind- og vejrhold, der præger området:

- Det er et svært sted at sejle. Bølger og vind skifter hver dag, så det gælder om at være omstillingsparat, fastslår Rindom på sin Facebookside.

- Det bliver virkelig spændende, og jeg glæder mig til at kæmpe for Danmark, fortsætter sejleren.

Stortalents tredje VM

Foruden Rindom er det 21-årige stortalent Anna Munch til start i Japan, der trods sin unge alder allerede for tredje gang kan skrive sig på en deltagerlisten ved et verdensmesterskab:

- Jeg glæder mig til at komme igang med mange flere erfaringer i bagagen siden sidst, skriver sejleren på Facebook.

Også mændenes Laser Standard-VM er i foregående uge afviklet samme sted. Fra Danmark deltog Christian Rost og Georg Bunk Lauritsen, der sluttede på henholdsvis en 48. plads i guldfeltet og en 27. plads i sejladsens bronzefelt.

Ved kvindernes VM sejles frem til onsdag den 24. juli. Følg resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader